Свързани новини

29.03.2021 09:38

Ваксинацията преразпределя света като Трета световна: Макрон след 19’

Видян 3830 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 16 март 19 минути публикува статията: "Новите вакси-колонизатори и защо ЕС не е сред тях, г-жо Габриел? ", в която основната идея е, че 5-те сили на ваксинацията днес САЩ,Русия,Китай, Великобритания и Индия са като 5-те империи - победители във Втората световна война. И са същите, като само Франция (ЕС) изпада от клуба. Пред най-престижния парижки в.Фигаро президентът Макрон 10 дни по-късно стигна до подобен извод след срещата на върха на ЕС, без да признава очевидното декласиране на страната си и Съюза, както го определят самите французи: „Европа е изправена пред „нов тип световна война“, свързана с ваксинацията”.


Според него това се дължи, „наред с други неща, на желанието на Русия и Китай да разширяват влиянието си по света чрез ваксините". Френският лидер изрази мнение, че в настоящата ситуация Европа трябва да бъде независима в производството на такива лекарства. Всъщност, френската ваксина на Санофи се провали, въпреки предварителния най-щедър договор с ЕС. А руската ваксина по споразумение на Путин с АстраЗенека ще помогне на британско-шведския проект да качи своята ефективност.


Немският канцлер Ангела Меркел и италианският премиер Марио Драги, който започва да сваля ограниченията от идния вторник обаче са категорични, че ще доставят и ще произвеждат от първата руска ваксина. Те смятат, че ЕС трябва да разреши използването на Sputnik V. А ако ЕС не поръча ваксината, Германия ще го направи сама. Както и Италия. Унгария и Словакия вече го сториха.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 29.03.2021 15:09

    Германия, Италия, Словакия и Унгария имат за ръководители на държавите им хора с мнение, с "топки" да отстояват позициите си и с мисъл за управляваните от тях хора, население, народ. Ние имаме путьовци гъзолизци.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения, но