Свързани новини

29.03.2021 09:38

Ваксинацията преразпределя света като Трета световна: Макрон след 19’

Видян 3607 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 16 март 19 минути публикува статията: "Новите вакси-колонизатори и защо ЕС не е сред тях, г-жо Габриел? ", в която основната идея е, че 5-те сили на ваксинацията днес САЩ,Русия,Китай, Великобритания и Индия са като 5-те империи - победители във Втората световна война. И са същите, като само Франция (ЕС) изпада от клуба. Пред най-престижния парижки в.Фигаро президентът Макрон 10 дни по-късно стигна до подобен извод след срещата на върха на ЕС, без да признава очевидното декласиране на страната си и Съюза, както го определят самите французи: „Европа е изправена пред „нов тип световна война“, свързана с ваксинацията”.


Според него това се дължи, „наред с други неща, на желанието на Русия и Китай да разширяват влиянието си по света чрез ваксините". Френският лидер изрази мнение, че в настоящата ситуация Европа трябва да бъде независима в производството на такива лекарства. Всъщност, френската ваксина на Санофи се провали, въпреки предварителния най-щедър договор с ЕС. А руската ваксина по споразумение на Путин с АстраЗенека ще помогне на британско-шведския проект да качи своята ефективност.


Немският канцлер Ангела Меркел и италианският премиер Марио Драги, който започва да сваля ограниченията от идния вторник обаче са категорични, че ще доставят и ще произвеждат от първата руска ваксина. Те смятат, че ЕС трябва да разреши използването на Sputnik V. А ако ЕС не поръча ваксината, Германия ще го направи сама. Както и Италия. Унгария и Словакия вече го сториха.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 29.03.2021 15:09

    Германия, Италия, Словакия и Унгария имат за ръководители на държавите им хора с мнение, с "топки" да отстояват позициите си и с мисъл за управляваните от тях хора, население, народ. Ние имаме путьовци гъзолизци.

RSS

Най-нови

Отцепиха района до детска ясла в Русе заради тяло

Откриха тяло до ясла в Русе, районът е отцепен

Отцепиха района до детска ясла в Русе ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв