Свързани новини

28.03.2021 21:03

Евро-К19-сертификат от юни

Видян 3237 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Единният здравен сертификат в ЕС ще бъде достъпен за гражданите на общността от 15 юни, обяви в предаването Голямото жури за телевизия RTL и най-авторитетния френски вестник Le Figaro Тиери Бретон, еврокомисар по въпросите на вътрешния пазар, който контролира политиката на ваксинация в Европейската комисия, предаде travelnews.bg.


"Той ще бъде достъпен от 15 юни в цяла Европа. Сертификатът не е задължителен, но авиокомпаниите може да го изискват", каза Бретон. "Документът ще съдържа името на собственика, датата на раждане, номера на паспорта, както и информация дали е бил ваксиниран и с какъв препарат, а също и дали е боледувал или не", каза той. При липса на такъв сертификат, както отбелязва еврокомисарят, пътникът ще трябва да се подложи на тест за коронавирус.


В същото време Бретон не очаква рязко увеличение на туристическите пътувания в Европа през следващото лято на фона на трудната епидемична ситуация с коронавируса. "Тази година туристическият сезон ще бъде почти същият като миналия", каза той.


На 23 март страните от ЕС подкрепиха проекта, предложен от Европейската комисия за въвеждане на цифров сертификат за ваксинация в ЕС. Според проекта нов  сертификат за ваксинация или „зелена цифрова карта“ трябва да комбинира три документа едновременно: самия сертификат за ваксинация, документ за изкарана болест COVID-19, в резултат на което човек естествено е получил временен имунитет към болестта, както и сертификат за скорошни тестове за коронавирус.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 28.03.2021 22:52

    Основния принцип на ЕС за свободно движение на хора и стоки е нарушен и обезмисля неговото съществуване.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат