Свързани новини

28.03.2021 19:33

Прокуратурата и ГДБОП разбиха мащабна финансова пирамида, измамила над 200 души

Видян 1747 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    ГДБОП и прокуратурата се похвалиха с разбиването на финансова пирамида, в която са влагали хора с възможности. Задържани са 6 души, които са основните лица на организирана престъпна група за финансови измами. Групата се е състояла от харизматични и интелигентни хора, които са въвеждали своите жертви в заблуждение, че след като купят голямо количество акции, тези акции ще станат много бързо ликвидни - с двойна и тройна печалба.Бандата е действала от 2017 г. Измамите са извършени чрез много фирми, като жертвите са над 200. С тях са сключвани договори за брокерство. Само един от пострадалите е ощетен с 1 млн. лв. Пострадалите са стотици в цялата страна. Има и чужденци, заради които явно са ни натиснали след 4 г. работа на схемата.


Събрахме доказателства за хората на върха на организацията. Измамените също са много интелигентни хора. Лесно е да заблудиш малограмотен и ниско интелигентен човек, но е трудно да го направиш с човек с възможности, защото само такива могат да влагат такива средства, каза прокурор Маджарова. Само един от задържаните е осъждан, другите са с чисти досиета.24 часа пък разкри имената на двама от задържаните. Това са бизнесмените Йордан Моллов и Кирил Джабаров. Двамата са финансисти и от години се подвизават на пазара като инвестиционни посредници. Нашумяха през 2014 г., когато бяха обвинени за всяване на паника покрай фалита на КТБ. Те са сред основателите на дружеството Глобал маркетс, за което Комисията по финансов надзор (КФН) предупреждаваше, че работи без лиценз. След това те започват да действат с други фирми. Иначе Моллов е работил на Уолстрийт и се е върнал у нас, за да развива бизнес. Моллов, Джабаров и приближеният им Роберт Димитров стоят зад десетки фирми, през които са минавали пари от измамените.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 28.03.2021 22:47

    Защо са ги оставили 7 г да лъжат и мамят хората като още 2014 г им е отнет лиценза от КФН и наложена глоба от 150000 лв. Евтин предизборен трик на обслужващия правителството персонал на държавна издръжка

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни