Свързани новини

27.03.2021 06:03

Меркел ни удари: Никой не ви е виновен, че не поръчахте ваксини

Видян 8023 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ангела Меркел нанесе  тежък удар върху Групата на шестимата, оглавявяна от австрийския канцлер Себастиан Курц и с участието на България, която обвиняваше Еврокомисията и големите европейски държави за собственото си несправяне с доставката на ваксини срещу COVID-19. На Европейския съвет тя отсече, че недостигът на ваксини се дължи на провала на 6-те правителства да поръчат нужното количество, а не в някакво дискриминационно поведение на Брюксел. Упрекът й се отнасяше до България,  Австрия, Словения, Чехия, Хърватия и Латвия, които приеха на 16 март във Виена обща стратегия за натиск над Европейския съвет за преразпределяне на ваксините в ЕС. Така се прие, че поне за доставката от 10 млн. дози Пфайзер тази седмица ще се върне принципът за разпределение по процент от населението, против който ние бяхме, та взехме едва 1/3 от полагаемото се на България. Така ще ни дадат 155 000 дози за 1,55% от населението на ЕС, а не 3 пъти по-малко, както досега винаги сме искали, преди да се присетим за обратното. Позицията ни е подразнила особено Германия, Холандия, която първа ни посочи с пръст, че сами сме си виновни, и Дания, защото тези страни отказват да се откажат от свои ваксини, заради това, че Австрия и ние не сме се възползвали от квотите си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 28.03.2021 18:19

    Освен ако този вирус не е биологично оръжие,изтървано преди да е открит антидотът. Добър ден! Вирусът е планиран още 2005, 2017 са изработени PCR-тестерите. Палво трябва да се очистят дъртаците с генетични и автоимунни заболявания. Следват по-младите с такива заболявания. Децата не ги ваксинират защото имат tumor supressor gene, ген подтискащ туморните образувания, който е активен до пубертета. След пубертета този ген е активен само при хора, които НЯМАТ автоимунни и генетични заболявания.

  • 003 Протестиращи зоват пред Траянови врата: ”Долу ГЕРБ”. Блокади има в Стара Загора, Русе и Варна. Борисов попадна в ”тапата” 27.03.2021 16:09

    Протестиращи зоват пред Траянови врата: ”Долу ГЕРБ”. Блокади има в Стара Загора, Русе и Варна. Борисов попадна в ”тапата” https://www.facebook.com/SystemKillsUs/videos/1387756478242348/?t=2 Колона от коли пътува към Пловдив Автошествието срещу премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев се насочи от София към Пловдив. Множество коли пътуват към града под тепетата с развети трибагреници. https://www.facebook.com/SystemKillsUs/videos/1387756478242348/?t=2 Колите, които ги пресрещат, ги поздравяват със светлинни и звукови сигнали. На много места да позиционирани полицейски коли по автомагистрала „Тракия“. Засега протестиращите не срещат проблеми от органите на реда. Недоволните от управлението на страната призовават хората да се присъединят към автошествието. Колоната спря преди тунела „Траянови врата“. Всички хора скандират: „Долу ГЕРБ“ , „Борисов-позор. Оставка и затвор“. „Всеки ден ще е така до победата“. Движението в посока Пловдив се осъществява в едната лента. Организатори съобщиха, че към този момент са блокирани участъци от Русе, Стара Загора и Варна- Аспаруховия мост. След около 30 минути, автопоходът направи обратен завой след тунела и се носочи обратно по магистралата към София. Имаше леко спречкване между протестиращи и полицаи за посоката, към която ще се насочат всички. „262 дни сме на този протест. Това е протестът на хората без политически амбиции и без банкови сметки“, казаха майките от „Системата ни убива“. Те отбелязаха, че нито една голяма медия – БТВ, НТВ и Канал 1 не ги отразява. На похода се появи само един екип на пловдивска медия. На връщане преди Софи стана ясно, че Бойко Борсов и неговият кортеж е попаднал в тапата от коли, образувана заради автопохода между Пазарджик и столицата. Заради това кортеж от автомобили на НСО го причакват на влизане в София на „Църна маца“, за да му осигурят по-бързо излизане от задръстването.

  • 002 Anonimen 27.03.2021 14:24

    Дано докато се натуткат с фалшивите ваксини истинската наука направи пробив и открие лечение.Иначе-на всеки 6 месеца ще ни бодат или затварят и някакви световни "лидери" ще богатеят неимоверно.Отказвам да повярвам,че човечеството ще пусне дрон на Марс,а не може да се пребори с вирус.Освен ако този вирус не е биологично оръжие,изтървано преди да е открит антидотът.

  • 001 Anonimen 27.03.2021 13:44

    Тези управлявящи боклуци може би са наясно ,че голямата част от хората не искат да се боцкат с ваксините като опитни мишки заради едно не особено опасно заболяване с 0,03% смъртност, но по различни причини плачат като вдовици за х*й! При нашите плачът е предизборен за да спечелят имбецилите с маски и не е само сред гербаджийчетата. Разните СДС деривати също се изявяват добре.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне