Свързани новини

26.03.2021 12:30

Северен поток 2 ще бъде завършен през тази година: Газпром

Видян 1055 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Северен поток 2 ще бъде завършен през тази година, заяви пред журналисти в Берлин председателят на Съвета на директорите на "Газпром" Виктор Зубков, предаде БНР.

"Строителните работи се провеждат активно, остана много малко, мисля, че работата е завършена около 90-92 процента", уточни Зубков.

Проектът включва изграждането на две тръби на газопровода с общ капацитет 55 милиарда кубически метра годишно от руското крайбрежие през Балтийско море до Германия, отбелязва РИА Новости.

Преди два дни на срещата на външните министри от НАТО американският държавен секретар Антъни Блинкън заяви, че САЩ ще наложат санкции, ако „Северен поток-2“ продължи да се строи.

„Тръбата разделя Европа, излага Украйна и Централна Европа на руски манипулации и намеси. Тя е против собствените енергийни цели за сигурност на Европа. Ще продължим да наблюдаваме дейността по завършването на газопровода. И ако тези дейности продължават, ще наложим съответните санкции“, каза американският държавен секретар.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 До боклуците от безвремието в Булгаристан 26.03.2021 13:12

    Ще останеш доволна от твоя господар — каза Дон Антъни Блинкен — Щом плюеш по Русия, ще ти подаря обвивката от един шоколад, който изядох миналата година. Ще видиш какъв чудесен мирис има! От благодарност Фльор Шербетова се поклони чак до земята. Това го развесели и той даже подари на Шербетова една обвивка от бонбон. Това е за теб — каза великодушно Дон Антъни, ближи със здраве тази обвивка. Тя е много сладка: преди две години в нея беше увит един много хубав бонбон. Фльор Шербетова благодари на Дон Блинкен с поклон и му каза: „Седем години работя и това е вече третата обвивка от бонбон, която получавам от ваше превъзходителство“!!! Виждаш ли — отговори Дон Антъни Блинкен, — аз съм добър господар. Слушай ме, и ще бъдеш доволна. — Който се задоволява с малко, е щастлив — каза Фльор Шербетова и след като се поклони, отиде да си гледа работата с думите: Бог да благослови Америка за Булгаристан !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей