Свързани новини

26.03.2021 11:33

В пандемията подкрепихме бизнеса с близо 2 милиарда лева: Борисов

Видян 2007 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Подкрепихме бизнеса в пандемията с близо 2 милиарда лева през Министерството на икономиката и Министерството на труда и социалната политика. Изплащането на средствата по антикризисните мерки ще продължи и през април, и през май“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на извънредното правителствено заседание, съобщиха от правителствената информационна служба.
Премиерът Борисов отбеляза изключително добрата работа на Националната агенция за приходите, през която във времето на пандемията от COVID-19 бяха изплатени над 75 млн. лева на близо 7000 фирми от затворените сектори, заради противоепидемичните мерки. Министър-председателят Борисов бе категоричен, че животът и здравето на хората са най-важни, защото няма работеща икономика без здрави хора и добави, че се прави всичко възможно в подкрепа на ограничените заради пандемията сектори и служителите им.
В хода на заседанието министърът на икономиката Лъчезар Борисов докладва на премиера за обхвата и ефекта от противоепидемичните мерки у нас. Министърът уточни, че от изплатените досега към бизнеса близо 2 милиарда лева над 750 млн. лева са по линия на Министерството на икономиката чрез 10 различни разработени механизма, а през МТСП – над 1,1 млрд. лева. „По отношение на действащата съвместна процедура с НАП в ход е втората фаза на програмата за подкрепа с оборотен капитал. До момента НАП е разплатила над 75 млн. лева на близо 7000 фирми като 70% от тези средства или над 50 млн. лева са стигнали специално до ресторантьорския бранш“, акцентира министърът на икономиката. Лъчезар Борисов подчерта, че извън тази помощ по останалите мерки до ресторантьорския бранш са стигнали над 20 млн. лева по процедурата за микро предприятия и още толкова средства ще бъдат осигурени и по процедурата за средни предприятия.
Министър Борисов информира премиера и за приложението на мерките за запазването на заетостта.
968 млн. лева са изплатени до момента по механизма 60/40 като са запазени над 300 000 работни места. Антикризисната мярка бе продължена до края на май 2021 г. По мярката 80/20 са осигурени близо 150 млн. лева като със


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец