Свързани новини

25.03.2021 17:43

Радев да свика КСНС заради хаоса с изборите: Манолова

Видян 1773 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Призовавам президентът Румен Радев да свика Консултативния съвет за национална сигурност заради хаоса, който целенасочено се организира на предстоящите парламентарни избори. В схемата участват ЦИК, Информационно обслужване, а както видяхме днес и основните партии – ГЕРБ и БСП, които си прехвърлят отговорността за бъркотията, която самите те създадоха с изборните протоколи.
 
Това заяви Мая Манолова от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ по време на извънреден брифинг след пресконференциите на ГЕРБ, БСП и ЦИК днес.
 
Това е „Изборигейт“ - институционален удар срещу честността на изборния процес. След закриването на 44-то Народно събрание днес в 11:00 ч. в рамките на 120 минути основните политически сили ГЕРБ и БСП, както и ЦИК, синхронизирано дадоха брифинги, на които поставиха под съмнение честността на изборния процес и възможността да бъде отчетен вотът. Сега ли разбраха ГЕРБ и БСП колко са сложни и дълги изборните протоколи? Не бяха ли гласувани те именно от техните членове в ЦИК?, попита Манолова, като добави, че видът на протоколите е ясен от седмици.
 
Тя припомни, че двете партии имат мнозинство в ЦИК от общо 13 члена. Посегателство срещу гражданското право на българите за честни и свободни избори е да кажат, че ще има хаос в изборния процес и да заявят, че ще е трудно или невъзможно изборните резултати да са отчетени в срок, каза още Манолова, визирайки и изявлението на Информационно обслужване.
 
Не е нормално изборните протоколи да са над 20 страници дълги, нито разписка от машинното гласуване да е дълга няколко метра. Това са промени в Изборния кодекс, направени през октомври, заради които БСП остана в парламента. Сега става ясно, че те „минират“ възможността изборните резултати да са отчетени в срок, допълни тя.
 
Честността на изборите е отговорност на депутатите, в това число и от двете основни партии, на ЦИК, Информационно обслужване и на Министерския съвет. Да не забравяме, че има вицепремиер, който отговаря за изборите и който очакваме да се появи ден преди изборите и да обяви, че няма как да се отчетат резултатите, каза още Манолова.
***


НЕПЛАТЕНА ФОРМА



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 25.03.2021 17:48

    МА ТО И ИЗБОРИ ЛИ ЩЕ ИМА....ХАХАХАХ. ТО ТАКОВА НЕЩО НЯМА.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

скорпион