Свързани новини

25.03.2021 13:18

МВР: Ще съдействаме на тези, които нямат валидни документи, да упражнят правото си на вот

Видян 1019 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерството на вътрешните работи ще съдейства на гражданите, които не притежават или са изгубили своите валидни документи за самоличност, за да могат да гласуват на парламентарните избори. За целта е създадена специална организация.


В седмицата преди 4 април, когато ще се проведат изборите за Народно събрание, е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, да имат възможност да упражнят правото си на глас.


От вътрешното министерство допълват, че в зависимост от конкретната ситуация на хората, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването ѝ или ще бъде издадено удостоверение.


При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 2 април - по искане на хората може да бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.


За да бъде издаден такъв документ, е необходимо гражданите да подадат искане в полицейските управления в дните от 30 март до 3 април 2021 г. от 8:30 до 17:00 часа или на 4 април от 8:30 до 19:00 часа.


Удостоверенията, осигуряващи възможност за гласуване, се издават само след приемане на заявления за издаване на лична карта.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп