Свързани новини

24.03.2021 19:30

Меркел за локдауна: Сбърках, моля ви за извинение!

Видян 9053 пъти | Коментари 7
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Засилен локдаун по Великден в Германия няма да има. В свое много емоционално изявление канцлерката Меркел призна, че поема изцяло вината за това свое решение и помоли за извинение, предаде Дойче Веле. Това обаче не е достатъчно и й бе поискан вот на недоверие. Той е свързан и с огромния скандал с поръчките на маски за Германия, дадени на частна фирма. Наследникът на Меркел като председател на нейната партия ХДС Лашет е замесен в скандала, но двама негови колеги направо бяха уличени с банкови преводи от известната фирма – доставчик. Първоначално се предполагаше, че заместник-председателят на фракцията на ХДС и друг депутат са взели подкупи по 650 000 евро, но банка от Лихтенщайн докладва, че всъщност сумата е по 1 200 000 евро на човек и даде документи.

"Беше моя грешка, единствено моя грешка. Моля за извинение!" - тези изречения на канцлера Ангела Меркел за локдауна направо изумиха наблюдателите, които обаче поздравиха канцлерката за политическата храброст да признае грешката си. Предвиденият пълен локдаун по Великден в Германия няма да се състои, обяви Меркел след видео-съвещанието си с министър-председателите на провинциите днес. Според вътрешни източници, на това съвещание тя казала още нещо многозначително: "Когато се втурваш с главата срещу стената, обикновено побеждава стената."

На своята пресконференция Ангела Меркел обясни, че идеята по Великденските празници всички дни от четвъртък до понеделник (1-5 април) да бъдат изцяло неработни в цялата страна, се зародила с най-добри намерения. За толкова кратко време обаче просто не може да се организира такова пълно затваряне на страната, каза Меркел.

Наблюдателите вече от няколко дни остро критикуваха досегашното решение именно с


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Тихомир Томов 25.03.2021 00:44

    Другарката Къшнър се усети, че Християните за разлика от Талмуда тачат Великден !

  • 001 Anonimen 24.03.2021 23:40

    Защото десетки хиляди се бият по улиците,макар че медиите поддържат пълно информационно затъмнение.Но нали наближават избори...

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак