Свързани новини

24.03.2021 19:30

Меркел за локдауна: Сбърках, моля ви за извинение!

Видян 8524 пъти | Коментари 7
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Засилен локдаун по Великден в Германия няма да има. В свое много емоционално изявление канцлерката Меркел призна, че поема изцяло вината за това свое решение и помоли за извинение, предаде Дойче Веле. Това обаче не е достатъчно и й бе поискан вот на недоверие. Той е свързан и с огромния скандал с поръчките на маски за Германия, дадени на частна фирма. Наследникът на Меркел като председател на нейната партия ХДС Лашет е замесен в скандала, но двама негови колеги направо бяха уличени с банкови преводи от известната фирма – доставчик. Първоначално се предполагаше, че заместник-председателят на фракцията на ХДС и друг депутат са взели подкупи по 650 000 евро, но банка от Лихтенщайн докладва, че всъщност сумата е по 1 200 000 евро на човек и даде документи.

"Беше моя грешка, единствено моя грешка. Моля за извинение!" - тези изречения на канцлера Ангела Меркел за локдауна направо изумиха наблюдателите, които обаче поздравиха канцлерката за политическата храброст да признае грешката си. Предвиденият пълен локдаун по Великден в Германия няма да се състои, обяви Меркел след видео-съвещанието си с министър-председателите на провинциите днес. Според вътрешни източници, на това съвещание тя казала още нещо многозначително: "Когато се втурваш с главата срещу стената, обикновено побеждава стената."

На своята пресконференция Ангела Меркел обясни, че идеята по Великденските празници всички дни от четвъртък до понеделник (1-5 април) да бъдат изцяло неработни в цялата страна, се зародила с най-добри намерения. За толкова кратко време обаче просто не може да се организира такова пълно затваряне на страната, каза Меркел.

Наблюдателите вече от няколко дни остро критикуваха досегашното решение именно с


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 25.03.2021 19:46

    Тази не се нуждае от извинение ,а от строг тъмничен затвор.

  • 006 Anonimen 25.03.2021 14:37

    Борисов се хвали, че бил напълнил язовирите за година напред. Да, кладенците от години не са били толкова пълни, и това за няколко дена. Лошо няма, аз съм ЗА климатична модификация, където и когато трябва, но разумно. Обаче, защо ТОЧНО преди изборите? Можеше и през февруари.

  • 005 Anonimen 25.03.2021 13:51

    В бг-то се практикува още един локдаун - чрез модифициране на времето. Вчера тъкмо просветна, помина самальот, пръсна това-онова и след яркото слънце - снежна виелица. Не можеш да мръднеш никъде. Мноого интересно е сътрудничеството ни за контрол на водите с Израел, за което пък писаха вчера, или предния ден, 24часа... Израел имат най-много регистрирани патенти за кемтрейли и засяване на облаци.Става повече от интересно...времето започва да се оправя 4-5 дена преди изборите... Над главата ми минава въздушен коридор. На 50нм от границата, в Румъния има военна база, от която излитат самолети с молдовска регистрация и с израелски пилотип отиват...там където отиват, прекарват ... товакоето прекарват ...+ още нещо... Ех Боце-Боцеей! гербав!

  • 004 Anonimen 25.03.2021 10:53

    Меркел си отгледа и покровителства години на ред един престъпник, бандит и крадец като Борисов, който умее да купува и корумпира дори такива като Меркел, но за сметка на битието и живота на собствения си народ

  • 003 фве 25.03.2021 08:30

    Ти и за бежанците сбърка, Свиньо! И от това страда цяла Европа..

  • 002 Тихомир Томов 25.03.2021 00:44

    Другарката Къшнър се усети, че Християните за разлика от Талмуда тачат Великден !

  • 001 Anonimen 24.03.2021 23:40

    Защото десетки хиляди се бият по улиците,макар че медиите поддържат пълно информационно затъмнение.Но нали наближават избори...

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!