Свързани новини

24.03.2021 17:49

30% по-малки осигуровки и кампания за ваксинация иска ДБ

Видян 3048 пъти | Коментари 10
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Демократична България“ изведе 3 ключови мерки за справяне с нарастващите ефекти от „българския модел“ на управление на пандемията от коронавирус.

Централна тема от тук нататък е каква посока за излизане от кризата да избере България. Остро стои въпросът какво и как да се направи, за да се преведе страната през пандемията и икономиката да се възстанови максимално бързо. За целта е необходимо дългосрочно планиране, основаващо се на медицинските данни и доводи, ясна комуникация с обществото и икономическа помощ за засегнатите от ограниченията.

Сега България е на дъното в Европейския съюз по ниво на подкрепа за пострадалите бизнеси и техните служители, а сривът в заетостта е сред най-големите на континента. Да има адекватна икономическа помощ и тя да достига навреме до засегнатите хора и бизнеси е ключов фактор. В противен случай негативните икономически ефекти от кризата може да се окажат много дълготрайни.

Държавата незабавно да се откаже от някои свои вземания, да насочи по-голям ресурс и значително да намали забавянето и административната тежест при предоставяне на компенсациите, са част от мерките в плана на „Демократична България“ предлага. Сред предложенията са и мярка 90/10 за всички микро и малки предприятия, които са гръбнака на икономиката, както и 80/20 за средните предприятия. Според формацията е необходимо до края на 2021 г. да бъдат намалени с една трета осигуровките на служителите във всички малки и средни предприятия, а на работещите в секторите с административна забрана да се осигури незабавна финансова помощ в размер на 3 хил. лв. на човек. Финансовата обезпеченост по последната мярка се предвижда по Плана за възстановяване и устойчивост, по който страната ще разполага с над 10 млрд. лева за възстановяване на икономиката.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 009 Anonimen 26.03.2021 13:17

    Ако това са им мерките, по-добре да си стоят извън парламента. Пълен въздух под налягане. Щели да обясняват на хората ползите от мерките срещу корона вируса. Че то не остана човек, който да не е наясно с това, ама ще изхарчат едни милиони, за да обяснят на хората, това което те вече знаят.

  • 008 Ломски 26.03.2021 08:50

    Празни приказки и фалшиви обещания преди изборите.

  • 007 Асен 26.03.2021 08:39

    Когато не разбираш от държавно управление говориш пред ден на посоки!

  • 006 Габи 25.03.2021 21:35

    Абе тия защо не си намерят някакво друго занимание и спрат да ни занимават с тъпотиите си?

  • 005 Ани 25.03.2021 21:27

    Тия са като циркова клоунда – тъпотия след тъпотия

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион