Свързани новини

24.03.2021 16:18

Арестуваха укрити 29 млн. дози АстраЗенека, колкото са доставките до юли на компанията за целия ЕС

Видян 6878 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Италианските власти са открили 29 милиона дози ваксина Оксфорд / АстраЗенека, складирани на производствен обект в страната, съобщи авторитетният вестник La Stampa, цитиран и от Политико. Количеството е колкото цялата доставка, която фирмата твърди, че може да направи за Европейския съюз до 1 юли, вместо договорените и ПРЕДПЛАТЕНИ 4-КРАТНО ПО-ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА – 120 000 000 ДОЗИ.

Според вестника ваксините, които бяха заловени, идват от завода на AstraZeneca Halix в Холандия, който все още не е одобрен за производство в ЕС. Според разследването на полицията тези дози е трябвало да бъдат изнесени през Белгия в различни посоки. От фирмата се оправдаха, че 10 000 000 ваксини щели да останат за ЕС.
Напомняме, че пак от Италия тръгна скандалът, обявен лично от губернатора на Венето Дзая, който си договори на „свободния пазар” 27 млн. ваксини Астра Зенека на малко по-висока цена от търгуваната с ЕС – 2,80 евро. За малко над 3 евро той намери чрез 2-ма доставчици огромното количество, докато АстраЗенека твърди, че няма достатъчни бройки, за да изпълни ангажиментите, които още миналото лято пое срещу предплащане към ЕС.
Италия смята, че между 25 млн. и 34 млн. са изнесените тайно ваксини на производителя, въпреки забраната на ЕС за подобен експорт.

La Stampa цитира източници от ЕК, които твърдят, че първоначално тези дози са били предназначени за Великобритания, но износът е спрял, след като блокът въведе механизъм за ограничаване на износа на ваксини.

На заседание на парламентарната комисия във вторник генералният директор на отдела по здравеопазване и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Си Зин Пин 25.03.2021 10:50

    Жабари! По 5 пъти ще се ваксинират! А ние?!

  • 001 Anonimen 24.03.2021 23:47

    Настояваме за сериозна информационно-аналитична справка за последствията от ваксините както първа, така и втора, върху здравето на хората и публична информация за хората, които са починали след ваксиниране. Другото е убийство, което правят тези образи с българското население.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

близнаци