Свързани новини

24.03.2021 17:20

14 души с К19 след Пфайзер в дом за възрастни

Видян 7527 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Поредица от огнища на коронавирус пламна в социалните домове в страната. Единият от случаите се дължи на проведена имунизация с Пфайзер/Бионтех.
14 души от дома за възрастни хора с деменция в село Опанец, Добричко са дали положителни проби за Covid-19, след като са били ваксинирани с две дози от препарата, съобщи пред 24 часа директорът на институцията Евелина Димитрова.
 Общо в дома има 32-ма, които са дали положителни проби за К19. 18 са били тествани на 7 март, 14 - на 14 март. От тях само шестима са имали лека температура и са били преведени веднага в корона отделението в болницата Карвуна. Останалите са без симптоми.
„Никой не може да даде правилния отговор за ситуацията. В момента всички хора са добре - нямат температура, дихателни оплаквания, хапват си, спокойни са”, каза Димитрова.
Това обаче не е единственият текущ случай на бум на заразата в подобно социално заведение. Разраства се огнището от коронавирус и в Дома за възрастни хора с психични разстройства в смолянското село Ровина, съобщава bTV. Там случаите на К19 вече са 27, като 21 от тях са отчетени сега. Заразените са с леки оплаквания, изолирани са в дома под наблюдение на общопрактикуващ лекар. Медицинска сестра от детско заведение и учител също се оказаха сред засегнатите в община Смолян.
Напомняме, че от 4 месеца Министерството на здравеопазването и Министерството на труда и социалната политика отказват да отговорят на 19 минути колко точно са заразените и починалите с коронавирус във всички видове социални заведения. В националната статистика липсват


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 25.03.2021 14:01

    Всички правителства са под натиск от тези с ваксините, които им дават многомилиардните заеми. До като не пукнат все нещо ще измислят за увеличаване на милиардите си. Да не забравяме и циничното избиване всяка година на всички видове животни, които служат за прехрана. Дедо ви Бил е купил достатъчно земя в няколко щата да ви прави растително свинско!

  • 003 Anonimen 25.03.2021 08:48

    Хе-хе! Нали ви казах...

  • 002 Anonimen 24.03.2021 21:20

    КАКВО СТАНА, А? МАЙ НЕ САМО АСТРАТА Е ... 19 МИНУТИ НАЛИ СТЕ РЕКЛАМНО ЛИЦЕ НА ПФАЙЗЕР ЩО НЕ ПИШЕТЕ КОЛКО СА ПОЧИНАЛИТЕ ОТ ТАЯ ВАКСИНА ИЛИ ОТ НЕЯ ИМА РЕКЛАМНА ВАКСИНА ЗА ВАС.МНОГО СТЕ ОБЕКТИВНИ.

  • 001 Anonimen 24.03.2021 18:32

    Значи боцкането може да доведе до ковидясване! Да го знаят страхливците които ще се боцкат по собствено желание...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!