Свързани новини

24.03.2021 14:51

ЦИК върна България 5 години назад: ВМРО

Видян 2135 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 21.03.2021 г. Централната избирателна комисия е гласувала паритетно (9 на 9 от всички присъстващи на заседанието) правилата за гласуване в секциите зад граница. Така със своето решение № 2278-НС от 22 март 2021 г. е оставила възможност при гласуване зад граница просто да се предоставят попълнените декларации, но не е направила нужното указание те да се попълват на място от лицата в присъствието на СИК, както беше от 2017 г. насам, съобщиха от ВМРО.

Член на комисията вписва в списъка за гласуване собствено, бащино и фамилно име на избирателя; ЕГН; вид и номер на документа за самоличност и постоянен адрес в Република България. В случай, че в документа за самоличност на избирателя не е вписан постоянният му адрес в Република България, адресът се вписва в списъка въз основа на подадената декларация – Приложение № 22-НС. Избирателят се допуска до гласуване след вписване на данните му в списъка и представяне на декларацията.

Нещо, което определено не е случайно. След като благодарение на нас, като представители на патриотичния сектор в 43-ото НС, беше ограничен броят на секциите в Турция и през 2017 г. успяхме да се преборим и хората, които имат претенции да решават съдбата на България, да трябва сами пред комисията да попълват декларациите си, за да се избегнат интересни антирекорди като този в секцията в Чорлу през 2016 г. Тогава без собственоръчно подписани пред комисията декларации в рамките на изборния ден са регистрирани над 2300 гласа. През 2017 г., при въведените вече правила, извоювани от нас, техният брой пада до 890 в същата комисия.

Един нагледен пример жертва на какви чудовищни манипулации с адрес Босфора може да се окажат изборите в България на 4 април тази година. Единственият член на заседанието на ЦИК, който е възразил срещу абдикацията на изборния орган и е предложил декларациите да се попълват лично на място в изборното помещение, е представителят на ВМРО.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни