Свързани новини

22.03.2021 09:25

Байдън пак каза „президент” на Камала, месец предсрочно 100 млн. ваксинирани в САЩ

Видян 4191 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на САЩ Джо Байдън отново нарече своя вицепрезидент Камала Харис „президент Харис“. Това стана, докато изразяваше задоволство, че САЩ наближават прилагането на 100 милиона дози ваксина срещу COVID-19, пише американският вестник The New York Post, Припомняме, че планът, обявен от новата администрация беше да се постигнат 100 млн. инжектирани за 100 дни, т.е. се върви с повече от месец напред. По соцстандартите това се наричаше „преизпълнение на плана” и се мереше в проценти над 100 – в случая са около 130 на сто.


Байдън каза буквално: „Сега, когато президентът Харис и аз направихме виртуална обиколка на ваксинационен център в Аризона неотдавна …“. От самото начало на избора й да му бъде подгласник в тяхната кандидатска двойка за кампанията миналата година, медиите по света й предричат от довършване на първия мандат на Байдън до наследяване и пълноправно президентство от 2024 г.


Още вода в мелницата наля фактът, че вицепрезидентът Харис вече се чува с чуждите държавни глави – последно френския президент Макрон, което очевидно е заобикаляне на държавния глава. Напомняме, че неин външнополитически съветник е бившият посланик на САЩ в България г-жа Нанси Макълдауни.


 Харис се присъедини към Байдън за изказванията му в Белия дом, но реакцията й на „короноването” не беше записана в официалния видео канал на Белия дом. Не за първи път Байдън „повишава“ Камала по време на свое официално изказване.


През декември 78-годишният политик нарече Харис „избрания президент“, докато обсъждаше как публично са били ваксинирани срещу COVID-19. Ето точния цитат:


„Направих го, за да вдъхна обществено доверие във ваксината. Избраният президент Харис се ваксинира днес по същата причина “, каза тогава Байдън.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 22.03.2021 14:48

    Грешката е вярна, върос на време. Колкото и да е зле ментално явно го е разбрал

  • 001 Чурулик Марийкин 22.03.2021 09:41

    Джо в момента говори със себе си. Като свърши /ако ?/, на някакъв етап ще говори и с другите, На етапа на окончателната и безвъзвратна деменция !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и