Свързани новини

22.03.2021 09:24

Връщат желаещите да се ваксинират заради хаос

Видян 7426 пъти | Коментари 10
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В последния момент отменят и пренасочват датите за имунизация срещу коронавирус, алармират граждани в социалните мрежи. Връщат дори и личните лекари, които трябва да получат количества от препаратите. Това например се случва и с лицата, които са имали предварително записани часове за ваксината на AstraZeneca, от която със сигурност имаме. Напомняме, че сме с най-много закупени дози именно от този медикамент, а използването му беше временно спряно за седмица - до петък, и би следвало да има достатъчно количества на склад.

„Да си отидеш чинно на датата за втората дозичка, да си се подготвил психически за 48-часови страдания и да те натирят от ваксинационния център с благопожелания за добра стига след 40 дни!”, описа в неделя следобед личния си опит във Фейсбук политологът Георги Киряков.

Сред върнатите се оказа и писателката Мария Касимова, която също сподели възмущението си. “Имах час през електронния регистър за ваксинация в Софиямед на 25 март. В четвъртък срещу петък през нощта получих съобщение, че местят часа ми за 1 април на същото място. Понеже в този ден няма как да отида, отказах часа си в регистъра веднага, още сутринта, въпреки че обясняваха как системата ще заработи от събота - съвсем чудесно си работеше! Започнах да търся нов час. Целият календар светеше в червено за София за две седмици напред, така че не успях да си намеря час и се регистирах за ваксина в Самоков на 29 март. Сега от новините разбирам, че в София е пълно с ваксини и хората не се явяват в уречените си часове”, написа също през уикенда Мария Касимова.

„Това на практика означава, че записалите се просто не са се отписали в регистъра, защото не им дреме. Това е манталитет - не отиваш и не се обаждаш, за да освободиш мястото за друг”, заключи Касимова.
Сред засегнатите са дори и медиците. Така в събота лични лекари от София за пореден път чакаха на опашка, за да получат от РЗИ по 30 дози ваксини на AstraZeneca, предаде БНР.

Те започнаха да се редят още от 8 сутринта, за да бъдат сигурни, че този път ще


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 22.03.2021 12:33

    драгите ОПЛ са като едни овчици смотани

  • 004 Anonimen 22.03.2021 12:31

    заради няколко смъртни случая при реваксинация , драгите управници се чудят какво да правят, ще бъдат линчувани тук или ще им отрежат комисионните от вън . огромна дилема

  • 003 тотален аматьор 22.03.2021 11:16

    Коце Ботокса непрекъснато декламира, че успешния модел на България се прилага вече по света....на това ли му вика успешен модел, пълен палячо и нереализиран актьор. И точно този води листата на ГЕРБ в два района.....

  • 002 Anonimen 22.03.2021 10:37

    Вчера в Плевен умира д-р Евгени Александров след поставяне на втора ваксина „Пфайзър“, Д-р Евгени Александров е колабирал и така не е дошъл в съзнание преди да напусне този свят.

  • 001 Anonimen 22.03.2021 09:44

    Хората са се записали в регистъра за иРНК ваксини, но полученият час е за каквато има ваксина т.е. само астра зенека. След като в действителност регистъра работи погрешно защо записалите се да са виновни? Оправете регистъра! Тай създава безумната обстановка.

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали