Свързани новини

22.03.2021 09:24

Връщат желаещите да се ваксинират заради хаос

Видян 7408 пъти | Коментари 10
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В последния момент отменят и пренасочват датите за имунизация срещу коронавирус, алармират граждани в социалните мрежи. Връщат дори и личните лекари, които трябва да получат количества от препаратите. Това например се случва и с лицата, които са имали предварително записани часове за ваксината на AstraZeneca, от която със сигурност имаме. Напомняме, че сме с най-много закупени дози именно от този медикамент, а използването му беше временно спряно за седмица - до петък, и би следвало да има достатъчно количества на склад.

„Да си отидеш чинно на датата за втората дозичка, да си се подготвил психически за 48-часови страдания и да те натирят от ваксинационния център с благопожелания за добра стига след 40 дни!”, описа в неделя следобед личния си опит във Фейсбук политологът Георги Киряков.

Сред върнатите се оказа и писателката Мария Касимова, която също сподели възмущението си. “Имах час през електронния регистър за ваксинация в Софиямед на 25 март. В четвъртък срещу петък през нощта получих съобщение, че местят часа ми за 1 април на същото място. Понеже в този ден няма как да отида, отказах часа си в регистъра веднага, още сутринта, въпреки че обясняваха как системата ще заработи от събота - съвсем чудесно си работеше! Започнах да търся нов час. Целият календар светеше в червено за София за две седмици напред, така че не успях да си намеря час и се регистирах за ваксина в Самоков на 29 март. Сега от новините разбирам, че в София е пълно с ваксини и хората не се явяват в уречените си часове”, написа също през уикенда Мария Касимова.

„Това на практика означава, че записалите се просто не са се отписали в регистъра, защото не им дреме. Това е манталитет - не отиваш и не се обаждаш, за да освободиш мястото за друг”, заключи Касимова.
Сред засегнатите са дори и медиците. Така в събота лични лекари от София за пореден път чакаха на опашка, за да получат от РЗИ по 30 дози ваксини на AstraZeneca, предаде БНР.

Те започнаха да се редят още от 8 сутринта, за да бъдат сигурни, че този път ще


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 010 До боклуците от безвремието в Булгаристан 23.03.2021 10:11

    Както обикновено хаосът в Булгаристан е във всичко и никога няма да свърши !!! Слава Американу, Слава Герберистану, слава героям !!! Ей УХНЕМ !!!

  • 009 Punto 22.03.2021 18:07

    В ПЛЕВЕН ЛЕКАР УМРЯ СЛЕД ПОСТАВЯНЕ НА ВТОРА ВАКСИНА „ПФАЙЗЪР“! ПЪЛНО МЪЛЧАНИЕ НА ВЛАСТИТЕ ЗА ЗАЧЕСТИЛИТЕ ТЕЖКИ ПОРАЖЕНИЯ И СМЪРТ СЛЕД ПОСТАВЯНЕ НА ВАКСИНИТЕ! Вчера в Плевен умира д-р Евгени Александров след поставяне на втора ваксина „Пфайзър“, разкри АФЕРА. Д-р Евгени Александров е колабирал и така не е дошъл в съзнание преди да напусне този свят. Случаите с тежки поражения, включително и летален изход след поставяне на ваксини, не се нито един, нито два. Никой обаче не говори за тях както от Щаба, така и от присъдружните медии на управляващите. АФЕРА настоява незабавно да бъдат огласени официално колко са случаите на тежки реакции, поражения и смърт вследствие от поставените ваксини у нас. Защото тази тема е абсолютно ТАБУ, наложено от управляващите.

  • 008 Anonimen читатель 22.03.2021 18:05

    ВСИЧКО ТОВА НЯМА ДА ВИ ГО КАЖАТ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ ОТ МРАКОБЕСНИЯ ЩАБ! https://afera.bg/wp-content/uploads/2021/03/VAKS2.jpg

  • 007 Anonimen 22.03.2021 15:40

    Взе да става много гадно-вече има пишещи,дето всяват паника и по отношение на Пфайзер.

  • 006 Anonimen 22.03.2021 14:21

    В моето отделение има и 10 души (!) с усложнения от коронавирус, които са се проявили, след като са били ваксинирани с „АстраЗенека“, каза началникът на вътрешно отделение д-р Румен Кондев.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.