Свързани новини

22.03.2021 09:03

23 000 дървета за 23-ти МИР: Т. Иванова

Видян 3306 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Поне 23 000 дървета трябва да засадим в следващите една – две години в 23-ти МИР, защото това е и един от най-презастрояваните и от най-застрашените екологично райони в България изобщо. Не само в градската му част, но дори и в неговите 12 села местните власти не се грижат за създаването на нови паркове и градини, правят се само декорации, които са от цветя и дребни храсти. Не става дума за една зелена зона, а за развитието на нови или подновяването на малки зелени зони на много места.
Какво става в момента? И последната съществуваща градинка в Борово беше разорана и подготвена за бъдеща строителна площадка. В растящия лавинообразно Малинова долина – в частта от НСА до Околовръстния път, но много повече вече в самите поли на Витоша отвъд шосето, се строи усилено. Но в проектите на новите жилищни сгради и затворени комплекси не се вижда да се отделят нужните места за зелени площи. В жк Мотописта, където искам да направим нов Парк България, а също в източната и в западната част на Манастирски ливади, не само ливади, едно дърво не е пожалено.
Известни са проблемите в Младост и в Красно село и да се каже, че там строителството е спряло.
Огромен е проблемът и с междублоковите пространства – там не само дървета, ами и трева не остана – превърнати са или в импровизирани паркинги, или в по-кратки пътеки до спирки и търговски обекти.
Даже в границите на самия парк Витоша, вече навътре в една от трите  софийски планини – всичките разположени в 23-ти МИР, се използват вратички и заобикалки в законите, за да се строят къщи и имения, хотели и апартаментни комплекси. Така е в друга от планините ни – Люлин, вижте зоната на Бонсови поляни и си спомнете каква зеленина и какъв простор имаше там.
Ако бъда избран за депутат, зная как тези вратички да бъдат затворени и това е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Евтим Евтимов 22.03.2021 11:20

    Инициативата за засаждане на 23000 дървета в 23 МИР е похвална. Включвам се в начинанието. Другото, затваряне на вратички в закона, обезлесените и опустошени междублокови пространства идва в малко повече. Но нали е предизборно време, може! Засаждането на 23000 дървета е супер!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни