Свързани новини

19.03.2021 18:00

The Times: Великобритания изгражда съюз срещу силните в ЕС заради износа на ваксини

Видян 2940 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Великобритания изгражда съюз срещу Брюксел, Германия, Франция и Италия, за да предотврати забраната за износ на ваксини от Европейския съюз, която засяга важни доставки на ваксини от Pfizer-BioNTech, съобщава The Times.

Борис Джонсън разговаря с Александър Де Кроо, белгийският премиер, тъй като Белгия, където се произвежда ваксината Pfizer-BioNTech, се противопоставя на забраните за износ.

Премиерът се свърза с Де Кроо, който в миналото беше критичен към него, за да се опита да гарантира, че доставките на ваксини няма да бъдат блокирани и защото Белгия играе ключова роля с Франция и Италия в производството на ваксини.

„Обсъдихме усилията си за справяне с Covid-19. Ние също така засегнахме важността на глобалните вериги за доставки и общите усилия за ускоряване на производството на ваксини “, каза Де Кроо след това, което той определи като„ добър разговор “.

Новият кръг на интензивна ваксинална дипломация идва преди срещата на ЕС следващия четвъртък с цел, твърдят източници, да се гарантира, че доставките на ваксината на Pfizer-BioNTech няма да бъдат нарушени, застрашавайки британската програма за ваксини и необратимо отравяйки и без това напрегнатите отношения с ЕС.

Белгия, Ирландия, Холандия, Полша и Швеция са срещу заплахата, отправена от Урсула фон дер Лайен, председател на Европейската комисия, за спиране на износа.

Белгийското правителство е обезпокоено, че забраните за износ биха навредили на фармацевтичната индустрия, особено на огромния производствен обект на Pfizer в град Пуурс, като по този начин блокират веригите за доставки, които разчитат на международната търговия, включително британските фабрики.

В сряда Фон дер Лайен, бившият германски министър на отбраната, която е много близка с германския канцлер Ангела Меркел, заплаши, че ще задейства извънредни правомощия, позволяващи на ЕС да конфискува ваксини или да поеме контрола върху фабрики, които правят препарати, предназначени за износ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 20.03.2021 00:14

    БОЖКЕ, СЕРИОЗНО ЛИ, ВАЙ, ВАЙ И ТЦЪ ТЦЪ

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

рак