Свързани новини

18.03.2021 19:16

Предлагаме допълнителни мерки за 700 млн. лв. за децата, майките и семействата: Мая Манолова

Видян 2636 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В нашия План за България с над 620 мерки предлагаме допълнителни мерки в размер на 700 млн. лв. за подкрепа на децата, майките и семействата. Това е по-малко от парите, които Борисов миналата година даде за държавен ВиК-холдинг и много по-малко от парите, които потънаха в черната каса на властта - „Автомагистрали“. Ако ни питате какво бихме избрали - отново тръби и бетон или децата на България, ние избираме децата на България.
 
Това заяви Мая Манолова по време на представянето на предизборната програма на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ в Пловдив.
 
Ще подкрепим семействата с еднократна помощ при раждане на първо, второ и трето дете, съответно по 2000 лв., 3000 лв. и 4000 лв. Предвиждаме еднократна помощ за раждане на второ и трето дете на родители, които работят и се осигуряват в последните две години в размер на 10 хил. лв. Повишаване на майчинството през втората година до 60 % от работната заплата, но не по-малко от минималната работна заплата, посочи още Манолова част от социалните мерки.
 
Сред мерките са и увеличаване на подкрепата за първокласници и осмокласници, безплатни детски градини и ясли за всяко българско дете, ваучери за частна детска градина или ясла при недостиг на места в детските заведения, което ще подкрепи около 300 хиляди деца и техните семейства, каза Манолова.
 
Първата ни стъпка ще бъде да свалим от служебните автомобили министрите и депутатите. Първото решение, което ще внесем, ще е за ревизия на 11-годишното управление на Бойко Борисов. Ние сме наясно, че ревизията няма да нахрани хората и няма да реши проблема с мизерията и бедността. Но политиката за по-високи работни заплати и преизчисляване на пенсиите ще го направи, заяви тя.
 
До края на мандата минималният месечен доход на работещ човек в България да стане 1250 лв., а доходите до 650 лв. ще бъдат освободени от 10 % данък, каза още тя. България трябва да спре да е страната на работещите бедни, допълни Манолова и добави, че в Плана за България малките и средните фирми ще бъдат пряко компенсирани през държавния бюджет в условията на пандемията.
 
Началото на кампанията е началото на края на „модела на чекмеджето“, каза Манолова. В личната му


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

скорпион