Свързани новини

18.03.2021 10:00

БАН представя: PCR китове, прототип на ваксина за Covid-19, биокерамика

Видян 1087 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българската академия на науките ще покаже свои разработки, готови да се превърнат в успешни бизнес решения, предаде БНР. В рамките на форума под надслов "Наука за бизнес" ще бъдат представени и съвместни проекти с предприятия, успели да се наложат на пазара, както и научно-приложни продукти и технологии на изследователи от Академията.

Акцентите на събитието са разработката на PCR китове за детекция на патогени, прототип на ваксина за Covid-19, както и преносимо устройство за сухо обеззаразяване на въздуха от вируси и бактерии.

Наред с това участниците ще имат възможност да разберат повече за разработената у нас биокерамика, произведена по технология, използвана на Международната космическа станция, както и демонстрация на робот.

С редица презентации събитието ще покажат най-интересните проекти на Академията за оптимизация на индустриалните задачи, 3D цифровизация, енергийна ефективност, водородни технологии, екология, електро и топло производство, съхранение на енергия, медицина, вирусология, фармацевтична промишленост.

Основната мисия на „Наука за бизнес“ е да подпомогне сътрудничеството между българската наука и бизнеса и ще събере на едно място във виртуалното пространство представители на институциите, лабораториите, Единния център за иновации на БАН и десетки български предприемачи.

Събитието се организира съвместно с Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак