Свързани новини

17.03.2021 18:03

Холандия: България сама се отказа от RNA-ваксини, защото били скъпи

Видян 6048 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„След като австрийският канцлер Себастиан Курц обвини няколко европейски държави, че са си осигурили доставки на ваксини извън общия план за разпределение, говорител на Министерството на здравеопазването на Нидерландия разясни пред германската агенция ДПА, че една страна се е отказала от ваксините и те били разпределени между други страни. Оказва се, че тази страна е била България”, пише бившият ни дипломат в Германия и зам.-министър Симеон Николов.


„Според коментарите в Нидерландия и Германия, България се е отказала от модерните RNA–ваксини, защото са й се сторили много скъпи, а и изисквали специални хладилници за охлаждане. Нидерландия последна започна ваксинирането. Малта пък разполага с три пъти повече ваксини от България.


 От Брюксел премълчават, че най–скъпите ваксини, особено тази на BioN/Pfizer, са почти недостъпни за по–бедните държави. Потвърждава се, че България не е поискала да вземе определеното й количество от ваксината на BioN/Pfizer. Макар че 18 евро не е чак толкова скъпо и за България.


САЩ също са се презапасили с ваксини. Напрежението между САЩ и Европа обаче нараства заради забраната на Вашингтон за износ на необходими продукти за производство на ваксините”, добавя той – нещо, което 19 минути вече неколкократно писа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Герберофоб 17.03.2021 21:27

    Герберско тролче (1,637 deaths). Това ли ви е сега опорката, да плюете по-качествените ваксини? Щто не даваш линк към сериозен сайт за фейка си?

  • 002 абсолютно е прав 17.03.2021 19:00

    1,637 deaths occurring following the injections от CDC или център за контрол на заболяванията- четете ли - след въпросните скъпи и смъртоносни ваксини и хиляди с тежки увреждания - тромбоцитопении с кръвоизливи и смърт, перикардити, тежки неврологични усложнения

  • 001 Anonimen 17.03.2021 18:45

    Българският Премиер се оказа отново единствения, който работи против народа си в името на корупцията и комисионните. Персонална отговорност и разследване, ама не от Каскета, за хаоса във ваксинирането, огромната наличност само на ваксината на Майдел за сметка на другите, която сее смърт, масата неполучили здравна помощ, много от които починали и смъртните случаи от поставени ваксини, които бяха забранени в много държави, а придворните медици на Борисов горещо препоръчваха на българите

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!