Свързани новини

17.03.2021 09:00

Само електрически и хибриден обществен транспорт в природните паркове

Видян 3184 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Един от моите 23 проекта за 23-ти МИР е насочен към законодателното уреждане на въпроса да бъде допускан само електирически и хибриден обществен транспорт в природните паркове и другите планински зони. Няма друг начин, освен със закон да задължим общините да го гарантират. В София вече има електробуси, но те пътуват по други направления. Особено в Люлин и Плана пък на концесионерите се позволява да пускат най-старите – над 20-годишни автобуси, които са напълно забранени по всички европейски норми за използване по линиите на градския транспорт. За мен това е много важно, тъй като в 23-ти район са Витоша, Люлин и Плана. Трите софийски планини. Не е нормално и не е логично най-замърсяващият обществен транспорт да бъде там, тъй като те са белите дробове на нашия град и трябва да ги пазим по всякакъв начин”, посочва инж. Таня Иванова. Нейната идея е това да се превърне в работещ модел, който да бъде следван и в другите градове в страната, които са разположени в подножието на планини.
Метрото трябва да стига до подстъпите към Витоша и трябва всячески да бъде защитено – и законодателно, и икономически това негово направление. Създаването на метростанция при Симеоновския лифт не е мой, а е съществуващ, но незнайно защо неприведен в действие проект, чрез който ще се постигнат няколко ефекта. Първо, ще се ограничи движението на автомобили и респективно – замърсяването, по цялата Витошка яка и в частност по бездруго натоварения Околовръстен път. Второ, ще се осигури пряка връзка между все по-големия район на офис-сгради от двете му страни около Бизнеспарка, чрез свързването на първата и втората метролиния. Това ще свали десетки хиляди хора от личните и служебните автомобили в полза на най-екологичния транспорт. Трето, ще се осигури бърза връзка с центъра и бизнес-районите на все повечето хора, живеещи в къщи и нови комплекси в тази усилено застрояваната зона в полите на Витоша”, смята Таня Иванова като водач на листа №9 за изборите на 4 април в 23-ти МИР - София.   


Купуването и продаването на гласове е престъпление


Неплатена форма



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 01.07.2021 19:31

    глейти смех! у варно метрото ще стигало от летещето до курорти дето чужденци ще си носат багажа! вместо автобус до входа на хотела! пък линии на метро да златни,бяла идруге курорти ,дето лятото е 100дни? и потника иска да цака европлащащите???

  • 001 Тодор 17.03.2021 15:59

    Къде е псевдо-еколог номер 1 на Републиката - измамника Тома Белев, за да коментира какъв обществен транспорт трябва да има в природните паркове?!?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,