Свързани новини

16.03.2021 13:35

ГЕРБ представи предизборната си програма

Видян 1976 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Нашата програма е най-амбициозният политически документ за последното десетилетие”, заяви вицепремиерът Томислав Дончев
по време на представянето на предизборната платформа на ГЕРБ. „От гледна точка на професионализъм, на секторна прецизност, тя е на изключително високо ниво”, отбеляза той.

На събитието бяха и бившият финансов министър Владислав Горанов, социалният министър Деница Сачева, транспортният министър Росен Желязков и образователният министър Красимир Вълчев.
„През следващите години България ще бъде изправена пред предизвикателства, което ще изисква политиците да бъдат мъдри – пандемия, икономически последици”, посочи Дончев. „Ще си говорим за идеи – това, което до момента липсва в тази кампания. Твърдението, че единствената цел на някой е да отстрани някой от политическия живот – това е болшевизъм, това е безидейност”, декларира той.
Дончев отбеляза, че предизборната програма на партията се базира на три стълба. Тук влиза продължаване на политиките за модернизация, в което влиза изграждането на пътища и санирането на жилища. ГЕРБ обещава поне 500 км. нови магистрали и скоростни пътища, 4000 км. пътища от втори и трети клас; 120 000 български семейства с обновени домове; рехабилитация на стотици публични сгради. Следват и реформи в съдебната, образователната и здравната системи и дигитализация на частния сектор, както и  инвестиции в образование и наука. Според него БВП може да достигне до 100 млрд. евро, което пък ще позволи завръщането на повече българи от чужбина.
 Бившият финансов министър Горанов, който не е кандидат за депутатско място, заяви, че ГЕРБ ще се стреми към консервативна финансова политика и не предвижда промени в данъчната система.
Министърът на образованието Вълчев обеща повишаване на разходите за образованието до 5% от БВП и повишаване на заплатите за учителите и университетските преподаватели.
Соцминистърът  Сачева заложи достигането на средната пенсия до 600 лв. и обучения в дигитални умения на 1,6 млн. българи.
Сред другите акценти, които отбеляза Дончев е и конституционната реформа. Предвиждат се промени, които засягат правосъдната система. Те са правени и вероятно са постижими и без свикването на Велико Народно събрание.


Цялата програма на ГЕРБ е публикувана тук.


Купуването и продаването на гласове е престъпление




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 16.03.2021 20:50

    С тези доказано провалени и корумпирани министри от същото в повече....А Горанов вместо да бъде в затвора за ощетяване на хазната със стотици милиони той пак е на яслата и лапачката....Престъпниците са във властта и за това сме в национална катастрофа

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и