Свързани новини

15.03.2021 17:21

Властта подготвя подписването на анекс с концесионера на летище София СофКънект

Видян 1985 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българското правителство подготвя подписването на анекс с концесионера на летище София (СофКънект, чийто основен акционер е Меридиам), който да позволи отлагане на плащането на концесионната такса за срок от десет години, съобщава bg.ambafrance.org. Причината е епидемията от Ковид-19, поставила много стопански субекти в затруднено икономическо положение. Европейската комисия вече е дала зелена светлина за подписването на подобен анекс.


Меридиам е независимо инвестиционно дружество, създадено във Франция през 2005 година от Тиери Део. Специализиран е в дългосрочното и устойчиво развитие, финансиране и управление на публични инфраструктурни проекти.


Със свои представителства в Ню Йорк, Париж, Торонто, Люксембург, Истанбул, Виена, Адис Абеба, Дакар и Аман, Меридиам управлява понастоящем активи за 8 милиарда евро по проекти, възлизащи на обща стойност над 65 милиарда евро. Групата разполага с над 90 проекта в процес на развитие, строителство и експлоатация в 25 държави (включително България), по които работят 300 служители, 150 от които в рамките на проектни дружества. Меридиам е сертифициран по ISO 9001 : 2015 и ISO 26000 „Advanced“ от VigeoEiris и е разработил собствена методология по ESG (критерии от екологичен, социален и корпоративно управленски характер), както и за оценка на въздействието въз основа на Целите за устойчиво развитие на ООН.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 15.03.2021 17:43

    Борисов така се е омотал в корупционните си схеми и сделки, че все повече хлътва в дупката. Договорът е подписан във време на епидемия и тогава е могло да се предвиди това искане на концесионера и до какви загуби ще доведе за бълг.държава и народ и дали е трябвало да се подписва този и без това неизгоден договор. Второ, икономисти изчислиха, че тези искани 500 милиона отлагане в момента на плащане в края на концесията ще бъдат днешни 22-23 милиона, невиждан обир от българите и подарък от правителството на чужд бизнес. Трето, ако управляващите така се бяха загрижили за собствения си народ, както за печалбата на този чужд инвеститор нямаше да бъдем под чертата на всички класации и изчезващ народ от беднотия и лош живот. Мирише, не вони на корупция и особено големи комисионни

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

телец

Денят обещава стабилност и продуктивност

Денят обещава стабилност и продуктивност, ако