Свързани новини

15.03.2021 09:25

Изоставената мотописта да стане Парк България

Видян 3067 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Изоставената мотописта между бул. България и ул. Рикардо Вакарини – един цял квартал в най-развиващата се част от София е крайно време да престане да бъде свърталище на наркомани, сбор от опасни за играещите там деца развалини, защото е истински срам за европейската ни столица”, смята републиканската шампионка по мотоциклетизъм Таня Иванова. Тя има работеща идея за това пространство. „Очевидно мястото е доста подходящо за зелена площ, колкото и да ми е мъчно като бивш състезател – растителността е толкова буйна, че скоро една част съвсем ще заприлича на джунгла. Затова ще настоявам да превърнем тази сегашна клоака на нашия град в Парк и най-доброто име за него е България”, категорична е Таня Иванова. Това е един от нейните 23 проекта за 23-ти МИР – София като водач на листа номер 9 за изборите на 4 април. „Наясно съм със сложните прехвърляния на собствеността на мотопистата, но има смисъл заради този и заради други казуси в София, каквито имаме и в Борисовата градина като колодрума  – също в 23-ти МИР, законодателно да бъде намерена рамката, която да направи нещата възможни и аз ще работя за това с моя екип от юристи”, убедена е кандидатката на ДПС, която има административен опит като кмет в рамките на София. Проблемът с изоставените парцели и сгради на знакови места в столицата, които са и опасни за жителите е изключително голям за целия град. По него не се действа поради липсата на законодателна уредба по сложни казуси като представения с мотопистата, която със сигурност ще се роди за нов живот като един добре планиран Парк България. Още повече, доста презастроеният квартал и околните като Борово и Манастирски ливади реално нямат зелена площ, където е подходящо да играят децата, които точно в тази зона никак не са малко и да бъдат разхождани кучетата. На съседната до парцела ул. Метличина поляна дори има 2 детски градини в отлично състояние, така че може да се създаде цяла програма за дейности на открито, каквато предвижда в своите 23 проекта за 23-ти МИР Таня Иванова. „Това е важно и за малките, и за големите не само в коронавирусните ни времена, но и занапред, защото е грехота човек да живее в полите на Витоша и да не се възползва от този уникален шанс”, смята тя.


 На снимката: Таня Иванова


 


Купуването и продаването на гласове е престъпление


Неплатена форма



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Евтим Евтимов 15.03.2021 11:47

    Подкрепям идеята. Трудно ще е със смяната на собственост, но за развитието на столицата, като модерен и екологичен европейски град, е наложително да се намери решение. Нашият принос е, че през 2009г. определихме тази зона за озеленяване и спорт в ОУП.

  • 001 арх. Тодорова 15.03.2021 10:48

    Напълно подкрепям идеята на г-жа Иванова,в София има много неща , които трябва да бъдат огледани и да се реализира утилитарна среда за обитаване, както и да се възстановят някои емблематични за София места

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес искате светът да ви обръща внимание

Днес искате светът да ви обръща внимание, да ви