Свързани новини

13.03.2021 09:00

Бос на бТВ продаде на шефа на Нова вила в Сен Тропе: OpenLux

Видян 6773 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Членът на Надзорния съвет на бТВ Красимир Гергов и новият собственик на Нова ТВ Драган Шолак са в имотни отношения през люксембургска фирма, показва анализът на документи от OpenLux, разкри Биволь. Става дума за недостроената “Вила Апсарас”, която се намира на първа линия в луксозния френски курорт Сен Тропе. Собственик на вилата е люксембургската компания Aclepios SA. В края на 2020 г. Гергов продава на Шолак Aclepios и така босът на конкурентната му медия придобива и вилата.

Гергов е собственик на Aclepios до юли 2020 г. през друга фирма – Fractal Invest. S.A. сочат данните събрани от Le Monde и международния консорциум OCCRP
от Регистъра на действителните собственици на Люксембург. В нейния баланс през 2018 г. е записана стойността на недвижим имот – 2.4 милиона евро. След прехвърлянето на Aclepios за неин краен собственик е деклариран Драган Шолак, който има сръбско и малтийско гражданство, и швейцарски адрес.

Напомняме, че в досиетата на OpenLux изникнаха вече имената на сина на конституционния съдия Константин Пенчев, който има  € 1.2 млн. в Люксембург и бившия вицепремиер и депутат Александър Томов , който пък разполага с над € 6 млн. по сметки във Великото Херцогство.


ВИЖ ДОКУМЕНТИ ТУК!

Френската фирма SCI Apsaras се появява в баланса на Aclepios S.A. през 2016 г. Aclepios е собственик на 100% от акциите. Чрез нея е оформена собствеността на имота във Франция. Информация за сделката между Гергов и фирма на Шолак се открива и във Френския търговски регистър.

SCI Residence Apsaras е била управлявана от Красимир Гергов, заедно с още няколко дружества за управление на недвижими имоти, регистрирани на един и същ адрес – голф клуб в Сен Тропе. След сделката е назначен нов управител с български корени – Джени Диксън, която е родена в България, има финландско гражданство и адрес в офшорната дестинация Остров Ман.

Предмет на дейността на създадената през 2012 г. SCI Residence Apsaras е управлението на недвижим имот – Вила “Апсарас” в курорта Сен-Тропе.,  една от най-скъпите локации на Лазурния бряг. Теренът се намира на първа линия на крайбрежния булевард General Leclerc. През 2019 г. е получено разрешение вилата да бъде реконструирана и да бъде изграден басейн, който вече е нанесен в Кадастъра на Франция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Тодор 15.03.2021 17:36

    Така както Краси Гергов си има вила в Сен Тропе, така и биволите са скътали някъде в офшорните зони своите парички, които получават за клеветите, които публикуват!

  • 002 Anonimen 13.03.2021 10:50

    Собствениците на бълг.медии са откровени престъпници омотани, зависими и на пряко подчинение на сикаджийсктата мутра. За това няма свобода на словото и от сутрин до вечер ни заливат с помия

  • 001 Anonimen 13.03.2021 09:21

    Мангалът Гергов да не е закъсал за пари?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на