Свързани новини

12.03.2021 17:26

АстраЗенека: Няма данни за повишен риск от тромбоза след поставяне на Covid ваксината

Видян 1469 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"АстраЗенека" (AstraZeneca plc) публикува изявление в петък, в което твърди, че данните на компанията за безопасността на нейните ваксини срещу коронавирус не показват доказателства за повишен риск от образуване на кръвни съсиреци, за каквито случаи беше докладвано от няколко европейски държави през последните дни, предаде БНР.


"Анализът на нашите данни за безопасност на повече от 10 милиона записа не е показал доказателства за повишен риск от белодробна емболия или дълбока венозна тромбоза при която и да е определена възрастова група, пол, партида или в която и да е държава с Covid-19 ваксина на AstraZeneca. Всъщност наблюдаваният брой на тези видове събития е значително по-малък при ваксинираните, отколкото би се очаквало сред общото население", се отбелязва в изявлението, цитирано от CNN.


Изявлението идва, след като няколко държави в Европа спряха разпространението на ваксината, след като споделиха опасения, че употребата й може да бъде свързана с повишен риск от неблагоприятни ефекти като кръвни съсиреци.


Европейската агенция по лекарствата (EMA) също препоръча по-рано в петък актуализирани насоки за безопасността на тази ваксина.


EMA сподели най-важните моменти от последната среща, проведена от Комисията за оценка на риска за фармакологична бдителност (PARC), посочвайки, че комисията разследва случаи на тромбоемболични събития след ваксинация с ваксината срещу Covid-19 на AstraZeneca.


"Ползите от ваксината продължават да надвишават рисковете и ваксината може да продължи да се прилага, докато разследването на случаи на тромбоемболични събития продължава“, се посочва в изявлението и се добавя, че все още няма доказателства за преки връзки между тях.


Освен това PRAC препоръча актуализация на информацията за ваксината, която да включва, че алергични реакции като анафилаксия и свръхчувствителност се случват с неизвестна честота, както и че вече са докладвани потвърдени случаи на тези реакции.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 12.03.2021 21:35

    Колко ли трябва да умрат от техните ваксини за да има данни? Защо Урсула фон дер Лайен умишлено е пропуснала в договора с Астра Зенека клауза за носене на отговорност от фирмата при смъртни случаи и трайно увреждане?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху