Свързани новини

11.03.2021 17:01

Отложиха делото за изнудване срещу Марешки, за да не окажело “влияние върху изборния резултат”

Видян 2643 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Делото за изнудване, образувано срещу Веселин Марешки, което трябваше да се гледа другата седмица, ще се гледа след изборите. Това става ясно от разпореждане на Върховния касационен съд (ВКС), с което е уважена молба на подсъдимия, пише Свободна Европа.

В средата на септември миналата година зам.-председателят на парламента и един от лидерите на предизборната „Патриотична коалиция – ВОЛЯ и НФСБ“ Веселин Марешки беше осъден от Варненския апелативен съд на 4 години затвор и 8000 лв. глоба по обвинение, че е участвал в изнудване през 2014 г. В момента делото се гледа на последна инстанция.

„Разглеждането на делото пред касационния съд в хода на тази [предизборна] кампания би могло да попречи на [Марешки] да участва пълноценно в нея и да окаже влияние върху изборния резултат“, се казва в разпореждането на председателя на I наказателно отделение на ВКС Мина Топузова от 5 март, което беше предоставено на Свободна Европа от съда.

Съдия Топузова се позовава на решението на Районната избирателна комисия във Варна от 1 март, с което е регистрирана кандидат-депутатската листа на коалицията с партията на другия зам.-председател на парламента Валери Симеонов. По информация на Свободна Европа досега Марешки не е ставал причина за забавяне на процеса.

Делото, по което бизнесменът беше осъден от Варненския апелативен съд, е първото дело срещу него. Впоследствие от това производство бяха отделени материали за организирана престъпна група, разследвани и до момента от Специализираната прокуратура в София. Заедно с Марешки беше осъдена като негова съучастница и Красимира Колева, която получи 3 и половина години затвор и 6000 лв. глоба.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни