Свързани новини

11.03.2021 16:44

Създадоха дефицит и хаос: Цветанов

Видян 1440 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„За да се овладее третата вълна от Covid-19 е необходима масова ваксинация на обществото”, заяви лидерът на Републиканци за България Цветан Цветанов, водач на листите в 1-ви МИР-Благоевград и 4-ти МИР-Велико Търново. Той посочи, че мерките за вируса трябва да бъдат вземани от експерти, а не да бъдат в услуга на политиците и политически конюнктурни решения.


Цветанов отбеляза, че без възможност за българските граждани да направят своя информиран избор за дадената ваксина, няма как да излезем от тази ситуация.


„Липсата на ваксини е заради това, че България отказа да приеме първите 3 ваксини от общо шестте, които се обсъждаха и договаряха между ЕК и държавите, защото от заседание на българския парламент от 1 октомври, е разписано и това е казано от министъра на здравеопазването. Той категорично заявява, че България не може да приеме 3 от ваксините, защото изискванията към тях са да се съхраняват при -70 и -80 градуса. Смятам, че това е първият вакуум, който се създаде в началния етап на ваксините, защото знаете, че имаше закъснение от Pfizer и всички останали ваксини, за които имаше такива изисквания. Вие знаете как подходи правителството – нямаше абсолютно никаква готовност за това. Правителството нямаше необходимия капацитет да изгради база, в която да се съхраняват тези ваксини. Това е недопустимо и точно затова се създаде този дефицит и хаос", коментира той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 11.03.2021 19:38

    Г-н Цветанов, вие какво очаквате Герб да направят освен хаос и дефицит? Това са неориентирани хора, единствено са наясно какво трябва да правят с милиардите

  • 003 Anonimen 11.03.2021 19:36

    Правителството не знаеше как да подходи и какво да прави, те са толкова малоумни. Сложиха един Мутафчийски, който наложи мерки от които нямаше смисъл. По-добре да си ходят, остава още един месец и се надявам след 4-ти април повече да не ги виждаме сегашните управляващи

  • 002 Anonimen 11.03.2021 19:31

    Мерките наистина трябва да бъдат взимани от експерти, а не от тези некадърници които в до този момент си мислят, че разбират от пандемията. Нито мерки каквито трябва има, нито ваксинация. Просто да си подадат оставката и да се махат. Браво г-н Цветанов!

  • 001 Цветан Седможилищник 11.03.2021 16:48

    В четвъртък и Норвегия спря употребата на ваксината срещу COVID на AstraZeneca, следвайки примера на Дания, Австрия, Естония, Литва, Люксембург и Латвия, които спряха употребата на мухоморката на AstraZeneca..

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.