Свързани новини

11.03.2021 17:33

Опасните дози на AstraZeneca вече са ни ги били

Видян 10405 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България е сред 17-те страни в Европа, получили пратка с опасен препарат срещу коронавирус, обявиха официално от Европейската агенция по лекарствата (ЕМА). Става дума за партида ABV5300 от ваксината AstraZeneсa. Новината у нас беше съобщена първо от 24 часа в сряда вечерта, но малко по-късно беше премахната от сайта на медията, известна като подчинена на властта.
Медицинският регулатор в Австрия е спрял използването на въпросната пратка, след като ваксиниран с нея пациент е бил диагностициран с тромбоза (образуване на съсиреци в кръвоносните съдове) и е починал 10 дни по-късно. Дания, Естония, Литва, Латвия и Люксембург също са спрели ваксинирането с дози от партидата.
Друг пациент пък е постъпил в болница след ваксиниране с
AstraZeneсa с белодробна емболия (запушване на една или повече белодробни артерии) и в момента се възстановява. Отделно от вторник  насам са регистрирани два случая на тромбоза, свързани със същата доставка.
В България обаче няма да има такова блокиране, просто защото цялото количество от препарата вече е приложено върху родните пациенти, тъй като AstraZeneca е фаворизирана и се прилага най-често в страната ни.  Припомняме, че само нашата държава не направи никакви самостоятелни изследвания на препаратите срещу коронавирус, които внася.
"Няма доказателства за причинно-следствена връзка и не се препоръчва държавите да блокират тази партида. Ние сме получили 31 200 дози на 1 декември, като са приложени всички до една", заяви шефът на Агенцията по лекарствата у нас Богдан Кирилов.
На този ЕМА етап не препоръчва блокиране и установява дали има причинно-следствена връзка, категоричен е той. Въпреки това редица други страни решиха превантивно да прекратят използването на медикамента от


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 12.03.2021 19:42

    опитни мишки на безскрупулни и корумпирани властници сме-пращат ни да се оплачем на арменския поп.....,но ТЕ изпревариха да се имунизират с ПФАЙЗЕРА,нали?А за старите хора да мрат по-ускорено с астрата......

  • 004 Anonimen 12.03.2021 09:38

    На фона на тази новина, както и на факта, че от 11 март ОСЕМ ДЪРЖАВИ ОТ ЕС спират ползването на шведско-британския бълвоч, снощи диарията с ботокс се размириса, че този бълвоч бил безопасен. Да пукнат от най-големите им страхове!

  • 003 Anonimen 11.03.2021 22:43

    Никога управляващи не са лъгали непрекъснато българите и да рискуват живота им. Да те управляват десетилетие типове поставили облагите и плячкосването на милиарди над всичко е престъпно и подлежи на разследване и санкции

  • 002 Ваксините трябва да преминат през двегодишни изпитания! 11.03.2021 21:15

    Честито на печелившите тулупчета! Ако се почувствате нераположени - оплачете се на арменския поп, защото главанаците с генералски пагони ще си измият ръцете с наличната простотия у избирателите! мислещите тръстики знаят прекрасно, че за да се одобри ваксина за хора трябват поне две години изследвания. Прочетете на сайта на ЕС и СЗО за това!

  • 001 Anonimen 11.03.2021 18:35

    Няма проблем. И в България някои от ваксинираните ще умрат, но нямо да се установи, че това има връзка с ваксината.

RSS

Най-нови

Путин

За Русия няма "враждебни нации", а само "враждебни елити": Путин

Русия няма намерение да отменя културата ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а