Свързани новини

11.03.2021 17:33

Опасните дози на AstraZeneca вече са ни ги били

Видян 10408 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България е сред 17-те страни в Европа, получили пратка с опасен препарат срещу коронавирус, обявиха официално от Европейската агенция по лекарствата (ЕМА). Става дума за партида ABV5300 от ваксината AstraZeneсa. Новината у нас беше съобщена първо от 24 часа в сряда вечерта, но малко по-късно беше премахната от сайта на медията, известна като подчинена на властта.
Медицинският регулатор в Австрия е спрял използването на въпросната пратка, след като ваксиниран с нея пациент е бил диагностициран с тромбоза (образуване на съсиреци в кръвоносните съдове) и е починал 10 дни по-късно. Дания, Естония, Литва, Латвия и Люксембург също са спрели ваксинирането с дози от партидата.
Друг пациент пък е постъпил в болница след ваксиниране с
AstraZeneсa с белодробна емболия (запушване на една или повече белодробни артерии) и в момента се възстановява. Отделно от вторник  насам са регистрирани два случая на тромбоза, свързани със същата доставка.
В България обаче няма да има такова блокиране, просто защото цялото количество от препарата вече е приложено върху родните пациенти, тъй като AstraZeneca е фаворизирана и се прилага най-често в страната ни.  Припомняме, че само нашата държава не направи никакви самостоятелни изследвания на препаратите срещу коронавирус, които внася.
"Няма доказателства за причинно-следствена връзка и не се препоръчва държавите да блокират тази партида. Ние сме получили 31 200 дози на 1 декември, като са приложени всички до една", заяви шефът на Агенцията по лекарствата у нас Богдан Кирилов.
На този ЕМА етап не препоръчва блокиране и установява дали има причинно-следствена връзка, категоричен е той. Въпреки това редица други страни решиха превантивно да прекратят използването на медикамента от


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 12.03.2021 19:42

    опитни мишки на безскрупулни и корумпирани властници сме-пращат ни да се оплачем на арменския поп.....,но ТЕ изпревариха да се имунизират с ПФАЙЗЕРА,нали?А за старите хора да мрат по-ускорено с астрата......

  • 004 Anonimen 12.03.2021 09:38

    На фона на тази новина, както и на факта, че от 11 март ОСЕМ ДЪРЖАВИ ОТ ЕС спират ползването на шведско-британския бълвоч, снощи диарията с ботокс се размириса, че този бълвоч бил безопасен. Да пукнат от най-големите им страхове!

  • 003 Anonimen 11.03.2021 22:43

    Никога управляващи не са лъгали непрекъснато българите и да рискуват живота им. Да те управляват десетилетие типове поставили облагите и плячкосването на милиарди над всичко е престъпно и подлежи на разследване и санкции

  • 002 Ваксините трябва да преминат през двегодишни изпитания! 11.03.2021 21:15

    Честито на печелившите тулупчета! Ако се почувствате нераположени - оплачете се на арменския поп, защото главанаците с генералски пагони ще си измият ръцете с наличната простотия у избирателите! мислещите тръстики знаят прекрасно, че за да се одобри ваксина за хора трябват поне две години изследвания. Прочетете на сайта на ЕС и СЗО за това!

  • 001 Anonimen 11.03.2021 18:35

    Няма проблем. И в България някои от ваксинираните ще умрат, но нямо да се установи, че това има връзка с ваксината.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей