Свързани новини

12.03.2021 09:00

И у нас искат правна рамка за 5-ата власт: социалните мрежи

Видян 4398 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Важна новина за няколко милиона българи и особено за младите хора: за първи път в България се предлага правно-етична рамка за социалните мрежи и мултинационалните нет компании, каквато други държави в ЕС като Полша вече приеха.: „Един от най-дискутираните проблеми в ЕС и в целия свят през последните месеци е създаването на правна рамка за разпростирането на очертаващата се Пета власт - социалните мрежи. В някои от държавите това вече е факт. У нас не е, изоставането ни е огромно, а това е съществен дял от Дигиталната трансформация на обществото и икономиката, която трябва бързо и качествено да организираме.
 Важно е да се определи докъде се простира бдителността за опазване на добрите нрави, които естествено следва да бъдат присъщи и на виртуалното ни общуване в мрежите. От друга страна, ние трябва веднъж и завинаги, ясно и категорично да определим и границите, които големите монополисти в тази област не бива да преминават. Особено това се отнася за свободата на словото и цензурата в социалните мрежи, която придобива все по-стресиращи нива.
Това е защита на гражданските права, но също и на върховенството на закона и държавността над транснационални търговски дружества”, пише инж. Таня Иванова. Това е един от нейните 23 проекта за 23 МИР-София, където е съсредоточен 80% от целия IT бизнес в България. Тя е водач на листа №9 за народни представители, ДПС.


Купуването и продаването на гласове е престъпление


Неплатена форма



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост, за