Свързани новини

10.03.2021 13:03

Няма заболели с Ковид след завръщане от Занзибар

Видян 1145 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въвеждането на карантина е административна пречка, която отново ще доведе до блокиране на дейността на туроператорите и ще нанесе значителни загуби, предаде travelnews.bg/bg.


 


Нито един турист, завърнал се от организирано пътуване в Занзибар, не е дал положителен резултат на PСR-тест. Това се казва в писмо от Обединение „Бъдеще за туризма“ до здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов. То бе изпратено веднага след изявлението му в медиите, че се готви въвеждането на задължителна карантина за завръщащите се от Африка българи. „Това е крайно притеснително за чартиращите туроператори и техните туристически агенти, пък и в контекста на уверението на министър Ангелов за съгласуваност и предвидимост при издаването на заповеди, които имат отношение към туризма“, посочи Павлина Илиева, председател на сдружението. От три месеца организираните програми до Занзибар се осъществяват при строго спазване на санитарните изисквания. „Няма регистриран положителен резултат в лабораториите, в които се тестват клиентите ни срещу представен наш ваучер. Животът и здравето на населението е от първостепенно значение за всички нас, но налагането на нови рестрикции без период на адаптация и обоснован мотив за въвеждане ще доведат до още повече напрежение сред клиентите ни. Затова настояваме за предвидимост и последователност в антиковид мерките“, обобщава Илиева.


Членовете на ОБТ приеха сериозно необходимостта от ваксиниране срещу коронавирус. Голяма част от туроператорите и клиентите вече са ваксинирани. Въвеждането на карантина е административна пречка, която отново ще доведе до блокиране на дейността на туроператорите и ще нанесе значителни загуби за вече платени пътувания, считат от Обединение „Бъдеще за туризма“.


За организацията:


Сдружение на туроператорите и туристическите агенти „Обединение „Бъдеще за туризма“ (СТТА ОБТ) е неправителствена професионална организация, регистрирана на 17.08.2020 г. по Закона за юридическите лица с нестопанска цел.


Основните цели, които организацията си поставя, са финансово оздравяване на сектора, разработване и прилагане на антикризисен план за подпомагане на туроператори, туристически агенти, и краткосрочна и дългосрочна стратегия за стабилизиране и развитие на бранша, потребителска защита.


Контакти:


Светлана Ваташка


Телефон: +359886869972


E-mail: press@futurefortourism.org



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец