Свързани новини

11.03.2021 09:00

Спешно навлизане на изкуствения интелект, за да спасяваме животи и да ускорим административното обслужване на гражданите

Видян 4109 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България изостава през последните години по немалко показатели, но най-много при навлизането на изкуствения интелект. А той буквално спасява животи. Всички помним как трябваха часове, за да се свържем със Спешна помощ и още много време, за да дочакаме линейка, която да откара в болница страдащ близък. Много хора издъхнаха в домовете си, по пътя или дори на прага на здравните заведения. А най-добрите болници на София и на България - Пирогов, ВМА, Медицинска академия с многото си клиники, база Лозенец и др. се намират именно в нашия 23-и МИР. В него е съсредоточени и 80% от IT-сектора.
Как решават същия проблем в другите европейски държави? Просто и евтино. Изкуствен интелект успява да поема хиляди обаждания в един и същи момент, така че да няма чакащи на линиите на Спешна помощ. Той моментално изпраща техните адреси на линейките и следи за колко време те изпълняват ангажиментите си, което в пъти намалява срока за спасяване на животи. 24 часа на ден, 365 дни в годината, без умора, без грешки, без стрес, без напрежение.
Също във връзка с коронавируса, беше разработен изкуствен интелект, който прави диагностика по гласа на пациентите, които се обаждат за спешна помощ и  определя кой от тях е инфектиран. Прави го с по-голяма прецизност от използваните в България тестове за заболяването. Така не е необходимо заразеният да използва градския транспорт, за да отиде веднъж да му вземат проба, втори път да види резултат от нея, да посети през това време работата си, аптеки, магазини и други места, които няма как да бъдат затворени и при най-свирепа карантина и така да разпространява вируса сред неограничен брой хора.
Навлизането на изкуствения интелект в здравеопазването става все по-осезаем и в диагностиката и хирургията. Успеваемостта му е много по-голяма, отколкото на лекарите в тези две направления, като практически е 100-процентова.
Ние можем да го закупим от други държави. Можем и да възложим на българската наука сама да разработи такъв и всякакъв друг вид изкуствен интелект, но преди това трябва да закрепим законодателно в кои области изкуственият интелект е приложим и в какви граници. Много ясно трябва да направим и регулация за ограничаването му в други области като безконтролното


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 11.03.2021 12:17

    Тази кифла отвсякъде е изкуствен интелект - коса, уста и бюст. И тръгнала да ръси от тъпотията си тук. Аре, бегай духай на някой манаф, пачавро!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да се почувствате под напрежение

Днес може да се почувствате под напрежение от