Свързани новини

10.03.2021 09:24

Лобисти на Бобокови зад критиката на Сената

Видян 5193 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Позицията на американските сенатори за корупцията в България е следствие от лобистката кампания на Бобокови, които са мобилизирали и Джеймс Пардю, пише Foreign Lobby Report:

 "Лобистка кампания за подчертаване на демократичното отстъпление на България показват резултатите. Миналата седмица лидерите на Комисията по външна политика на Сената, председателят Боб Менендес (DN.J.) и друг член на комисията - републиканецът Джеймс Риш, излязоха със съвместно изявление, в което предупреждават, че „постоянната корупция, упадъкът на медийната свобода, политизирането на съдебната система, и други заплахи за върховенството на закона създават сериозни предизвикателства пред двустранните отношения между САЩ и България".
 Foreign Lobby Report научи, че изявлението идва след конферентен разговор на 22 февруари с около дузина служители на външните работи на Камарата и Сената с бившите дипломати на САЩ в България Джеймс Пардю и Род Мур преди изборите в страната на 4 април. Разговорът е организиран от Маршал Харис, чиято Alexandria Group International лобира от името на българските бизнесмени, срещу които има обвинения, и които настояват, че същите са измислени.
През лятото на 2020 г. друго американско издание – Politico, съобщи, че Бобокови са наели лобистката фирма Alexandria Group International на бившия американски дипломат Маршал Харис във връзка с повдигнатите срещу тях обвинения за внос на опасни отпадъци от Италия и загробването им в България. Според информацията първоначалният срок на договора е бил шест месеца, но изглежда той е удължен.
Прави впечатление, че след няколко години отсъствие от публичния живот у нас, малко след наемането на американска лобистка фирма от Бобокови, уважаваният дипломат Джеймс Пардю даде няколко интервюта и публикува авторска статия в чуждестранни и български медии, в които изразяваше същите критични бележки, които присъстват и в позицията на двамата сенатори Менендес и Риш".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 11.03.2021 17:18

    На Буци като му казват истината в прав текст винаги някой друг му е виновен. Но е факт, че чекмеджетата му непрекъснато се пълнят, а народа в портмонето има стотинки, да не говорим за чекмеджетата му

  • 004 Anonimen 11.03.2021 11:56

    ....и каква им е файдата на американските сенатори да лобират за Бобокови..

  • 003 Anonimen 10.03.2021 18:22

    А вие от "19 минути" искате да кажете, че изнесеното от сенаторите не е вярно?

  • 002 Anonimen 10.03.2021 15:19

    Ами да се произнесе съдът и да разберем измислени или на са обвиненията.А лобирането не е престъпление.

  • 001 Anonimen 10.03.2021 12:19

    Нормална практика на богатите българи.Бедните - вълци ги яли.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.