Свързани новини

10.03.2021 09:00

Зелена и дигитална трансформация в най-богатия избирателен район на България и София: 23-ти

Видян 4763 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

3 планини и техните подножия формират 23-ти избирателен район в София: Плана, Витоша и Люлин. Те обаче остават неизползвани като ресурс за неговото развитие на прага на Зелената трансформация, която е основната цел на ЕС в новия 7-годишен програмен период, започнал само преди 2 месеца.
Това, разбира се, няма как да не бъде свързано с Дигиталната трансформация, която промяната на света, наложена от коронавируса, не просто изисква от нас, но и ни наложи със страшна сила и скорост.
В България все още никой не говори за спешното въвеждане на изкуствения интелект, както и за създаване на законодателната рамка за него – нещо, което аз ще предложа в новия парламент, за който се кандидатирам от нашия 23-и МИР. Вече сме закъснели като държава.
Едната трансформация без другата е немислима и не може да се реализира.
Който изпусне тези 2 "влака" днес, ще бъде изключен от новата цивилизационна революция, в която вече живеем - съзнаваме го или не.
На този фон България и София са съвършено неподготвени да извършат тази огромна промяна. Страната ни отстъпи само за 10 години с 19 места в световната класация за качество на образованието. Кризата с коронавируса показа тоталната неадекватност на здравната ни система, както и до какво доведе пренебрегването на науката като двигател на развитието в продължение на повече от 10 години.
Колапсът на най-важните системи обаче не накара управляващите да направят важните изводи. Даже в предложенията си за новия "План Маршал" правителството не извежда като свои главни цели Зелената и Дигиталната трансформация. За разлика от всички останали страни в ЕС, за които са приоритет. Те ясно съзнават: каквото посеем днес, буквално в следващите седмици и месеци, то определя нашето бъдеще 50 години напред.
Като народен представител от най-зеления и най-богатия, а също най-напредналия технологично избирателен район в града и в страната - 23-ти Софийски, където освен големи природни богатства, които не използваме по един съвременен и безвреден начин, е концентриран над 80% от IT-сектора в България, аз на първо място ще работя за преминаването от импровизирано към стратегически обмислено развитие.
Така че нашият 23-ти МИР да осигури синергията, която е необходима, за да


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 10.03.2021 14:20

    https://fakti.bg/bulgaria/556686-tazi-bivsha-selska-kmetica-shte-stava-deputatka-ot-dps-provokativni-snimki-video

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и