Свързани новини

09.03.2021 10:22

Ресторантьорите излязоха с кърваво писмо срещу НОЩ

Видян 4219 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Повече не заменяме СВОБОДАТА си! Така двете сдружения на ресторантьорите започват отвореното си писмо, с което бързат категорично да се противопоставят на всякакви бъдещи ограничения на тяхната работа.


Заведенията бяха отворени отново на 1 март, въпреки набиращата скорост трета вълна на COVID-пандемията в страната. На 8 март вечерта здравният министър Костадин Ангелов и членовете на Националния оперативен щаб обявиха, че обсъжда нови ограничения в най-засегнатите региони, в които 7-дневната заболеваемост преминава 300 на 100 000 души население.


Според Българската асоциация на заведенията в България (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) обаче отварянето на ресторантите и кафенета на 1 март е било "най-логичното нещо, което можеше и се очакваше да се случи". Дори е било закъсняло. А клиентите започвали да се чувстват все по-сигурни, защото виждали, че в заведенията се спазват всички противоепидемични мерки, а обстановката не е по-различна или рискова в сравнение с пазаруването в магазин или посещаването, на който и да е друг търговски обект.


"Данните за развитието на пандемията през последните дни са и поредното доказателство, че не заведенията са виновни за увеличаващите се случаи на Covid-19, защото затворени или работещи само от седмица, ние няма как да носим тази вина и отговорност", се посочва в писмото на ресторантьорите.


Те категорично завяват: "Противопоставяме се остро на всякакви идеи, прокрадващи се сред членовете на НОЩ, РЗИ, министъра на здравеопазването и всякакви знайни и незнайни математици и вирусолози. Ново затваряне, отлагане на откриването на нощните клубове на 01.04.2021 г., въвеждането на забрани на локален принцип, намаляване на работното време или каквито и да е други безумни идеи и рестрикции".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 нямате ли жал 09.03.2021 20:34

    В писмото си те за пореден път настояват за незабавно изплащане на обещаните 20% от оборота за месеците, в които са били затворени. От двете сдружения твърдят, че болшинството от заведенията все още не са получили тази финансова помощ.Aми Бочко откъде ще има парички за раздаване, замислете се бе, безсъвестни ресторантьори, жал нямате ли към Човека с главно ч?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се