Свързани новини

06.03.2021 16:33

Самолет кацна аварийно в София заради буйстващ пътник

Видян 1628 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Самолет на Air France кацна извънредно на Летище София заради буйстващ пасажер, съобщава NOVA. Става дума за индиец, който е хулиганствал на борда на машината, изпълняваща полет по маршрута Париж - Ню Делхи.


Той е искал да влезе в пилотската кабина, опитал да нападне и екипажа. Самолетът е кацнал аварийно на Летище София. Мъжът задържан и вече обвинен от Софийската градска прокуратура. За случая са уведомени индийските власти.
„Вчера вечерта е получено съобщение в СГП относно индийски гражданин, който е застрашил сигурността на полет от Париж до Делхи. Той се е държал арогантно и е осъществил нападение над стюард на самолета. Блъскал е по вратата на екипажа. Разпитани са свидетели. Лицето е привлечено в качеството на обвиняем. Задържан е за 72 часа. Осигурени са му преводач и контакт с посолството на Индия у нас”, обясни градски прокурор Илияна Кирилова от СГП.

По първоначални данни не става дума за инцидент след употреба на алкохол, допълни тя.
„Работим по случая от снощи. Обвинението е за извършване на действия, които застрашават сигурността на полета. Той е буйствал още от началото на полета. Това е принудило командира на самолета да го приземи на нашето летище. Престъплението е тежко и за него се предвижда лишаване от свобода от 5 до 10 години. Все още изпитваме затруднения да разберем дали е стабилен, но със сигурност осъзнава какво е направил. Следват да бъдат направени експертизи. В момента на задържането си и малко след това не се е държал много адекватно. Той няма разумно обяснение за извършеното”, обясни завеждащият първо отделение на Национална следствена служба Ивайло Ангелов.

"Не мога да потвърдя, нито да отрека терористичен акт. Много е рано за информация като тази", добави той.

"По данни на капитана, пътникът е бил конфликтен и с част от пътниците. При опит да бъде усмирен той е ударил човек от екипажа", добави комисар Теодор Чешмеджиев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

НОИ

Отпускат над 13 милиона лева за увеличение на заплатите в НОИ

Над 13 милиона лева ще бъдат отпуснати за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви