Свързани новини

05.03.2021 10:03

Сенатът на САЩ с остра критика на българските власти

Видян 7999 пъти | Коментари 5
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


В официална позиция, която поради коментарите в България, че представлявала лични мнения, беше публикувана най-официално и от Сената на САЩ, и на сайта на Посолството на САЩ в София и на български език, родните власти са остро разкритикувани за политиката си в областта на спазването на демократичните ценности, особено по отношение свободата на словото, върховенството на закона и борбата с корупцията. За да няма никакво съмнение, позицията е подписана и от председателя на Комисията по външна политика от управляващата Демократическа партия Боб Менендес – виж кой е той в карето, и от неговия заместник от републиканската партия Джим Риш. И двамата са изключително влиятелни сенатори. Изборът на време, който сами са уточнили, че нарочно съвпада със старта на предизборната кампания у нас, също не е никак случаен. Както и фактът, че първата медия, която разпространи позицията е американската Свободна Европа в своето българско издание.
Сенаторите предупреждават, че настоящото състояние на вътрешната политика в България е "сериозно предизвикателство" пред двустранните отношения.
Според тях "постоянната корупция, влошаването на медийната свобода, политизирането на правосъдието и други заплахи за върховенството на закона поставят сериозни предизвикателства пред двустранните американско-български отношения".
Изявлението е подписано от председателя на комисията по външна политика в Сената Боб Менендес (демократ от Ню Джърси) и най-старшия републиканец в комисията, Джим Риш от Айдахо.
"С наближаването на парламентарните избори, за правителството е наложително да защити тези ценности", казват двамата.
„България беше разтърсена от демонстрации миналото лято, когато хиляди излязоха да протестират срещу корупцията и настояваха за оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.
България е член на НАТО и Европейския съюз, но е на последно място в


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 08.03.2021 14:53

    Коригирайте се: Името на сенатора, председател на Комисията по външни работи на Сената не е Сам Мендес, а БОБ МЕНЕНДЕС

  • 004 Anonimen 06.03.2021 12:12

    взеха парите и казаха,ше видим

  • 003 главанак 05.03.2021 21:47

    Борисов си мислеше, че като даде 3 милиарда за самолети на хартия, вместо да повиши стандарта на най-бедните и изчезващи европейци под неговото управление, ще си купи спокойствие. Е, казаха му в прав тектст, че е корумпиран и че ще фалшифицира изборите със слугинажните си държавни институции, добре платени и купени с парите на най-бедния народец

  • 002 Anonimen 05.03.2021 19:14

    Това не попречи на лъжците от ГЕРБ да се опитат да омаловажат новината като кажат, че била частно мнение на двама сенатори от техните лични профили. Оказва се, че това не е така. Прес-съобщението е публикувано на официалната страница на Комисията по външни работи на Сената Това недоразумение Г. Георгиев, на което даже името не е българско, по-известно с целуването на ръка на Боко, не се посвени да излъже без да му мигне окото: https://www.foreign.senate.gov/press/chair/release/joint-statement-from-chairman-menendez-and-ranking-member-risch-on-us-bulgaria-bilateral-relationship

  • 001 Anonimen 05.03.2021 18:24

    Предизборни поздрави на най-верните привърженици на Г Е Р Б с песента на Фьодор Шаляпин "Жило двенадцать разбойников"

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион