Свързани новини

04.03.2021 18:03

Митов ли е бъдещият премиер? Подгласник е на Борисов в 25-и МИР-София

Видян 10630 пъти | Коментари 9
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Лично премиерът ме покани в листите в ГЕРБ”, заяви пред Nova ексминистърът на външните работи от кабинета Борисов 2  Даниел Митов. Неговото име е веднага след Бойко Борисов в неговия 25-и МИР в София, където са Банкя, Люлин, Надежда. Значи ли това, че подгласникът, който е смятан за човека на Байдън у нас, е готвен за компромисен премиер след изборите със сложен резултат? Митов изненадващо зае мястото на Красимир Велчев в подредбата, която 4 пъти поред имаха управляващите. Велчев е човекът, в чийто офис е основан ГЕРБ, помнят първите. В листата неизменно е и личният лекар и приятел на Борисов- Лъчезар Иванов. Това е истински близкият кръг.  Самият Митов вече успя да мине през редица десни формации, сред които Демократи за силна България (ДСБ) и Движение България на гражданите (ДБГ). Министерският му пост  пък беше въз основа на коалицията на ГЕРБ с Реформаторския блок, който го издигна. ДСБ сега е част от ДБ, а ДБГ - от Изправи се! Мутри вън! Мост между бъдещи партньори ли е Митов?
Сега името му се завъртя като на евентуален фавоит за премиерското място след изборите. Причините за това са, че ГЕРБ едва ли ще може да формира самостоятелно мнозинство и ще трябва да търси нови коалиционни партньори. Социолозите обаче дават голям шанс за влизане в НС именно на партиите, през които е минал Митов.

Така Демократична България (ДБ), част от която е и ДСБ може да получи между 6,5% и 10%. Голям шанс за минаване на изборния праг с около 5% доверие има коалицията Изправи се! Мутри вън! с партньор ДБГ. Като бивш виден член на тези формации, Митов би могъл да бъде компросмисен вариант за тяхното участие във властта. Идеята изглежда възможна при положение, че те вече многократно заявиха своя авансов отказ за подкрепа на кабинет начело с Бойко Борисов. Но и РБ твърдеше така през 2014 г.  Има и друг важен мотив! Припомняме, че в края на м.г. президентът Румен Радев отказа да назначи бившия външен министър за


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 мърша 05.03.2021 09:23

    Като външен министър беше тотална щета и провал за България. Кой и с каква цел лансира такива случайници и зависими екземпляри, които са доказали, че водят антибългарска пропаганда и политика?

  • 003 Anonimen 05.03.2021 08:51

    поредният лайноядец и гъзолизец, полу-хлебарка, полу-дебил - ето ти ... Митов. ярите се намирисват отдачел, затова са заедно.

  • 002 Anonimen 04.03.2021 21:51

    Уродлив, гнусен полу-прост простак. Става за Баро мануш на резервата за примати бг.

  • 001 Anonimen 04.03.2021 20:26

    Изключително противна, отблъскваща и отвратителна мазна гелосана подлога. Срещу колко ли така бързо сменя партиите?!

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв