Лъжа е, че е било забранено да се проведе празненство на връх Шипка по случай 3 март, заяви здравният министър Костадин Ангелов в отговор на речта на държавния глава, в която се казва, че управляващите карантинират националната памет.


Припомняме, че община Габрово отмени създадената организация по провеждане на църковно-военен ритуал на връх Шипка, във връзка с постъпило, от главния държавен здравен инспектор, писмо по повод повишаване броя на новорегистрираните случаи на коронавирус в страната и отбелязването на Националния празник на Република България.


Има два варианта – или президентът лъже, или лъжат президента, допълни Ангелов и прочете писмото, което е изпратил до президентството за честванията на Шипка:


„В писмото, което аз съм написал до дирекция „Държавен протокол“ казвам следното: „Предвид значимостта и символиката на националния празник на Република България 3 март, считаме, че провеждането на празнични събития следва да бъде позволено, но ограничено до провеждане на открито“.


"Кажете ми кое беше забранено на 3 март? Имаше ли пропускателен пункт? Имаше ли органи на РЗИ? Имаше ли наказани, защото са там?. Много ми е трудно да се обяснявам лъжите на хората, които ги изричат, не ми се иска да коментирам думите на президента", заяви здравният министър и каза, че миналата година пак е имало подобен проблем.