Свързани новини

04.03.2021 09:43

Не щат АстраЗенека в Германия и Франция заради 41 градуса температура след боцкане, остават ¾ от количествата

Видян 11324 пъти | Коментари 7
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ваксината на АстраЗенека е нежелана от пациентите във Франция и Германия. Париж е успял да инжектира с нея едва 24% от наличните си дози от препарата, предплатен още миналото лято от ЕК. В Германия също ¾ отказват да си я бият и остават огромни стокажи. Проблемът е, че препаратите не са с висока трайност. Най-евтината ваксина не е достатъчно добра – дава много по-ниска ефективност от Пфайзер, Модерна и дори от руската Спутник и китайската Синофарм, както вече се доказа с резултатите на научните изследвания. Както и българската Изпълнителна агенция по лекарствата констатира, въпреки забавянето с повече от 2 месеца, тя беше регистрирана като експериментална и не е ясно доколко вирусът от шимпанзе, който се инжектира с нея, няма да крие определени рискове от токсичност и канцерогенност, особено за бременните жени, кърмачките, децата, възрастните хора.


Голямата беда, а 19 минути също разполага с няколко подобни лични случая на инжектирани с АстраЗенека в България, е, че след поставянето на ваксината в първите дни хората вдигат температура дори от 41 градуса, която е съвсем малко под убиващия максимум от 42 градуса. При това познатите ни лични случаи са както на млади, така на по-възрастни хора.


За да няма проблеми с подобни казуси Белгия забрани АстраЗенека за хората над 55, а Канада – над 65-годишна възраст.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 08.03.2021 06:35

    Ами да. И те дори искат да се боцкат с руски чипове, нищо че не ползват кирилица. Тъй де! А до тогава - да му мислят тези, които са с пневмония и не искат дори и в болница да влязат.

  • 006 Anonimen 05.03.2021 14:45

    И как , след, като в германия се произвежда едната ваксина, ще хвалят тази на Астра Зенека?Кой реже клона на който седи. Тук става въпрос за много , много пари.Нормално да е така.

  • 005 Anonimen 05.03.2021 14:34

    Мислите ли си ,че Англия с лека рака ще ваксинира своя народ?Тук става въпрос за бизнес интереси.Ваксината на Англичаните е почти еднаква с тази Русия. Те са направени по стария традиционен начин.Само ми е странно, защо България се отказва от руската ваксина.А какво бихте казали за тези две американски, ?Който са иновативни и съдържат наночастици.Тук не ме интересува никаква политика., тук трябва да гледаме трезво на нещата.В Англия до сега ваксинирани една трета с първа ваксина.какво става с тези наночастици, къде отиват някой има ли представа? Пълно мълчание.Да ако са наистина Доби няма проблем, но все още не са изучени тези американски ваксини на Модерна и файзерНо щом някой са такива защитници, мля нямате проблем, може да си ги поставите.И не е вярно ,че има толкова странични ефекти. В края на краищата всеки организъм си е отделен свят.Винаги може да има изключения.Както е и с лекарствата.

  • 004 Anonimen 04.03.2021 20:24

    За това пък наш Буци еднокнижник е заявил най-голямо количество от тази нефелна ваксинка, защо ли, едва ли е от грижа за народеца си?

  • 003 Anonimen 04.03.2021 18:41

    Браво на коментар 002 ; прав е чилякът, за да пусне която и да е фармацевтична компания едно лекарство ,или ваксина в употреба са й необходими минимум 5 (пет) години тестове , наблюдения и изследвания ... иначе който счита себе си за лабораторен експериментален заек ... да се боцка . Ако един здрав човек реши да си направи тест колко са анти-телата му в орханизма , тогава ( ако са малко ) може ваксина .

  • 002 Anonimen 04.03.2021 18:18

    Нека се боцкат бунаците! Тъкмо ще се позатоплят,че все още е хладно...

  • 001 Anonimen 04.03.2021 15:04

    Ами и за неспециалист е ясно,че прилагането на тази ваксина е -най-малкото-притеснително.Защо тогава лекари и специалисти си мълчат и ни оставят на политиците и фармацевтичните гиганти да си експериментират,като обвързват ваксинирането и с правото на свободно придвижване.

RSS

Най-нови

Тошко Йорданов

ГЕРБ оставиха ППДБ да си играят на юристи: Тошко Йорданов

 „Изборът на служебен премиер беше една ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а