Свързани новини

03.03.2021 11:50

Очаквали ли сте, че някога някой ще се осмели да ви забрани да се качите на Шипка: Радев

Видян 6167 пъти | Коментари 7
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отново е трети март и ние пак сме тук хиляди пред Храма на свободата. Искам да ви попитам нещо- очаквали ли сте, че някога някой ще се осмели да ви забрани да се качите на Шипка, заяви президентът Румен Радев в словото си за 3 март:


“Очаквали ли сте, че някой ще се осмели да посегне на правото Ви да се поклоните пред онези, на които дължим свободата си?!

Благодаря Ви, че сте тук!

Защото Шипка е място свято, Шипка е костница на „шепата спартанци“: нашите опълченци и воините на руския император Александър II, нашият Освободител.

Вазов е рекъл за опълченците: „България цяла сега нази гледа“. Истината е, че България винаги, във всяка епоха, гледа всеки един от нас. Защото героичните епоси са рядкост, но достойнството и характера са подложени на изпитание всеки ден.

С Вашето присъствие тук, скъпи съотечественици, Вие помагате днешните поколения българи да вземат изпита по история, изпита по морал и изпита по демокрация.

Защото властта принадлежи на народа, но народът трябва да я отстоява. Винаги има кой да му я отнеме, кой да му забрани и кой да го яхне.

Скоро и нашето време ще бъде в историята. Но от нас зависи дали потомците ни ще се обръщат с гняв назад или с признателност за стореното от нас.

Едно е ясно: историята е урок, геройствата са вдъхновение, но никой народ не може да лежи на лаврите на своите мъртви герои.

Нужна е вяра,

нужно е усилие,

дела трябват, а не думи, както е рекъл Апостолът.

Честит празник на всички Вас!

Да живее България!„



Президентът отдаде почит пред паметта на българските опълченци и руските воини, загинали за свободата на България на връх Шипка.

"Властта отново се опита да постави под карантина националната ни памет. Българите имат свято чувство, неподвластни на страх и забрана. Затова смятам, че имаме бъдеще като народ", каза той пред журналисти.

Държавният глава беше посрещнат с аплодисменти при пристигането си на Шипка. Той поздрави хората за празника и им благодари, че са тук.
Президентът Радев прие почетния строй и поздрави военнослужещите по случай 3 март. Беше изпълнен химнът на България.


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 03.03.2021 22:42

    Со керез, Чингинестан!

  • 006 Проф. Илчев за Караянчева: "Не мога да повярвам какви нищожества стоят начело на държавата!" (видео) 03.03.2021 22:08

    Проф. Илчев за Караянчева: Не мога да повярвам какви нищожества стоят начело на държавата! (видео) https://www.youtube.com/watch?v=BB1m07jXn5w&feature=emb_logo Проф. Иван Илчев, бивш ректор на СУ "Св. Климент Охридски" и уважаван историк, коментира, без да знае, че е в ефир, председателката на парламента Цвета Караянчева. Той беше гост в сутрешния празничен блок на БНТ по случай 3 март и бе прекъснат за пряко включване от връх Шипка, в което се очакваше да говори председателката на Народното събрание Цвета Караянчева. Преди режисьорите да изключат микрофона на проф. Илчев обаче, в ефира се чу коментарът по неин адрес, който той направи, смятайки, че вече не е в ефир: "Не мога да поврявам какви нищожества стоят начело на българската държава!".

  • 005 Anonimen 03.03.2021 20:47

    https://www.youtube.com/watch?v=IQFR35kjxSc

  • 004 Anonimen 03.03.2021 20:08

    001, като нямаме нещо друго, горе-доле, става.Иначе е проЗт като цялата политическа шайка. Е, поне не е простАк.

  • 003 Милка 03.03.2021 14:22

    Поздравления Господин Президент ! Още една достойна постъпка ! Срам за тия ,които ни тормозят от 12 години вече !!! Не се награбиха,не се наядоха !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще