Свързани новини

02.03.2021 09:28

Експерт: Ваксинационните паспорти ще увеличат социалните неравенства

Видян 4478 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Испанската асоциация по ваксинология Амос Гарсия твърдо се противопоставя на идеята за европейски ваксинационен паспорт, който би предоставил привилегии за пътуване на имунизираните. Това може да увеличи социалната пропаст между богатите и бедните страни, не само в Европа, но и по света, аргументира се Гарсия.

В интервю за EFE, партньор на EURACTIV, Гарсия изрази задоволството си от ускорените темпове на процеса на ваксинация в Испания, но предупреди, че ситуацията далеч не е овладяна.

Според последните данни, съобщени от испанското здравно министерство, степента на заразяване намалява. На 14-дневна база броят на заразените на 100 000 жители сега е спаднал до 206, далеч от нивото на т. нар. “екстремен риск” от 250 случая.

С цел смекчаване на щетите върху засегнатата испанска икономика Каталуния, Валенсия и Мадрид обявиха облекчаването на някои ограничения в петък (26 февруари). Основните мерки ще останат в сила, за да се предотврати четвърта вълна преди Великден.

Що се отнася до ваксинациите, към петък Испания отчете повече ваксинации (3,6 милиона) от общия брой заразени с COVID-19 (3,2 милиона). Все още остават няколко логистични проблема, особено по отношение на ваксините на “АстраЗенека”, от които през последната седмица са получени повече бройки, отколкото са използвани. “Вървим към целта”, написа в Туитър испанският министър на здравеопазването Каролина Дариас.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 02.03.2021 23:57

    Важното е да печелят тия с ваксините, дето отпускат стотиците милиарди на фон дер Лайен. Не случайно тя е пропуснала клауза за отговорност на фирмите в договорите, не случайно Меркел обяви, че ще се наложи всяка година да се ваксинираме....бели гмо мишки, който оцелее оцелее, който не до следващата ваксина

  • 002 Anonimen 02.03.2021 12:51

    В 21 век, когато светът гледа към Космоса, се въвеждат правила от Средновековието. Явно никой не го интересува, че много бизнеси умират, авиокомпании фалират, самолетите ще бъдат съвсем скоро нарязани за скрап.

  • 001 Anonimen 02.03.2021 11:08

    А като си ваксиниран, можеш ли да заразяваш околните с КОВИД? Да, можеш! И каква е ползата за околните, че си ваксиниран? Никаква! Важно е да има ползи за производителите на ваксини!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог