Свързани новини

01.03.2021 16:34

Нямаме ваксини за всички страни: Кремъл

Видян 1763 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Русия реагира с разбиране на исканията за доставки на ваксини срещу коронавируса в чужбина, но производствените мощности не дават възможност всички те да бъдат задоволени”, заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.


Гласът на президента Путин коментира по този начин молбата на чешкия президент Милош Земан, който е от компартията, Русия да предостави на страната му ваксини Спутник V, отправена към нейния лидер.


Напомняме, че доставки вече бяха направени на Унгария, на Словакия днес, на Сърбия и на Сан Марино. В Будапеща преди дни беше на специално посещение чешкият премиер Бабиш, който се запозна на място и после поиска Спутник.


През последните дни и БСП у нас се сети да искаме от първата руска ваксина, а вече има регистрирани още 2 от научни институти в най-голямата страна в света. По този повод Изпълнителната агенция по лекарствата към нашето Министерство на здравеопазването обяви, че в рамките на 3 месеца може да се очаква разрешение за Спутник в ЕС от евроагенцията ЕМА. Недоразумението с твърденията на институцията, че не била получила всички изследвания на препарата още преди седмица бяха изгладени и се оказа, че всичко е ОК. Унгария ваксинира със Спутник без ОК от ЕМА.


Чехия започна ваксинация срещу коронавируса на 27 декември и 644 300 души вече са имунизирани с препаратите на Pfizer/BioNTech, Moderna r AstraZeneca до неделя – 3 пъти повече, отколкото у нас при 30% по-голямо население.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог