Свързани новини

01.03.2021 11:30

Молим се за ваксини, а сме предплатили 18,5 млн. от тях, не преговаряме с Русия и Китай: Нинова

Видян 1547 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Вместо да се моли на Франция и Гърция, да започва разговори с Китай и Русия, както направиха редица европейски лидери”, настоя от Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова. Коментарът и е във връзка с изказването на премиера Бойко Борисов, в което той признава, че търсим ваксини "на заем” от други страни в ЕС.


Соцлидерът определи това като „признание за пълен провал, безсилие и липса на далновидност”. Нинова припомни, че България е предплатила 18 500 000 ваксини, а в момента "се оказа в състояние да се моли да получи ваксини в заем".


Едновременно с това, докато България се моли, по думите й редица европейски лидери са започнали разговори, като и "доставки и използване на руската и китайска ваксини".


„Управлението на кризата от правителството на Борисов е некомпетентно, непоследователно и унизително за страната. То е опасно за здравето на хората и вредно за икономиката", констатира лидерът на Левицата.


Припомняме, че в петък  Нинова вече призова МС веднага да започне преговори с Русия. Здравните ни власти обаче изчакват руската ваксина да получи официално одобрение на Европейската агенция по лекарствата. Страни като Унгария и Чехия например решиха да пропуснат бюрократичните процедути на еврочиновниците и заложиха на директни преговори  за препарата на Кремъл.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 01.03.2021 21:13

    Да ли Борисов има идея колко сериозно е нагазил лука. С това заешко сърце в тяло на слон колко ли ще издържи?!

  • 003 Anonimen 01.03.2021 13:37

    Мутрьо отново се превърна в нещо като инспектор Дюдю. Само че вместо да забавлява децата като анимационния герой детектив, разсмива възрастните с неистовите си напъни на всичколог, прочел цяла една книга – „Винету”.

  • 002 Anonimen 01.03.2021 13:37

    Мутрьо отново се превърна в нещо като инспектор Дюдю. Само че вместо да забавлява децата като анимационния герой детектив, разсмива възрастните с неистовите си напъни на всичколог, прочел цяла една книга – „Винету”.

  • 001 Anonimen 01.03.2021 12:54

    Не защото го казва тази лелка, но провалът е лъснал отвсякъде. Натиснатият по врата от козашката кочина банкянски гъз единствен от ЕС не смее да обсъди и закупи руска и китайска ваксина. Май не остана държава от ЕС, която поне да не е в преговори за доставка, а много приеха и производство на руската ваксина.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.