Свързани новини

01.03.2021 09:50

30-годишна със спецпенсия от МинКулт, Т.Боева от фолка, Икебаната и Фънки също

Видян 12306 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Около 30-годишната и световнонеизвестна певица Мила Михова е сред 92 допълнителни носители на 3-годишна специална пенсия от Министерството на културата, която беше оправдана с годишнината на Златният Орфей, която дори не е кръгла. Подсказваме – дъщеря е на непеещата от дълги години Дарина Такова, която навремето беше оперна прима и също е в списъка на спец.пенсионерите.
Още по-голяма сензация е включването на фолкзвезда - 47-годишната Таня Боева в листата на лауреатите – НОВИТЕ ЗАСЛУЖИЛИ АРТИСТИ. Бившата изпълнителка на Ара има младежка награда от Орфея през 1995 г., когато е гадже с Иван Тодоров – Доктора, така че попада в изискването за фестивалка.
По тази линия явно цели трима души от една фамилия също вземат спецпенсии – Деян Неделчев – Икебаната, известен с абсурдните си псевдохитове, брат му Бойко и снахата Венета Рангелова, която има един шлагер преди 35 години.
Тези носители не стоят добре до истински класици на българското изкуство, удостоени със спецпенсия като безспорната вечна балетна прима Красимира Колдамова – истинският символ на танца и елегантността у нас. Същото важи и за пианистката Милена Моллова. Останалите в групата на получаващи 700 лв. спецпенсия не са на това ниво.
По семейна линия в листата влизат баща и син с едно име – Любомир Денев. Първият мъж на Елвира Георгиева - Владимир Наумов печели признание заради единствения й хит Коминочистач. И съпругът на Росица Кирилова също е отличен – Георги Начев взема пенсията за цялостното си творчество. За да няма обидени в семействата, Елвира и Росица също ще вземат спецпомощи.
Сред наистина заслужилите има едно семейство: Даниела Кузманова, написала прекрасни текстове за ФСБ, както и съпругът й Румен Бояджиев, създал мелодии към тях и участващ в легендарната група, от която пенсии получават още Иван Лечев и Константин Цеков.
Странно е, но в тази група е сложена авторката на текстове на конвейр за участващите в Пирин фолк Катя Кирянова. А много от тях, освен шаблон са и страшен кич.
Покрай Орфея, и антисистемните групари се уреждат с персонални пенсии поне за


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 01.03.2021 21:47

    Не са се осигурявали, но живееха като князе. Свинска държава!От полу-хора, полу-скотове - това.

  • 002 Anonimen 01.03.2021 14:58

    Толкова е противно,че не е за коментар...Вместо тези пари да ги дадат на работилите хора,чиито вноски в частните пенсионни фондове бяха откраднати,някакъв си Банов ги използва предизборно и купува гласовете на тарикати,дето не са се осигурявали.Гнууууус!

  • 001 престъпник 01.03.2021 10:28

    Случайникът Банов е за затвора за източване на обществени средства. Още гъмжи скандала "Ало, Банов съм" и едни 700000 лв ощетили държавата и влезнали в нечий джоб

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак