Свързани новини

27.02.2021 07:02

Саудитска Арабия напълно отхвърля US доклада за убийството на Кашоги

Видян 1424 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерството на външните работи на Саудитска Арабия отхвърли твърденията от доклада за убийството на Джамал Кашоги, разкрит по-рано през деня от администрацията на Байдън. Докладът обвързва саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман с убийството, като отбелязва, че той е одобрил операцията, целяща залавянето или убиването на журналиста на Вашингтон пост, предаде БНР.


В изявлението на министерството, публикувано от държавната новинарска агенция SPA, докладът се описва като "негативен, неверен и неприемлив" и се добавя, че "съдържа неточна информация и заключения".


"Наистина е жалко, че този доклад с неговите необосновани и неточни заключения е публикуван, докато Саудитското кралство ясно е осъдило това отвратително престъпление и ръководството на Кралството предприе необходимите стъпки, за да гарантира, че подобна трагедия никога повече няма да се повтори. Кралството отхвърля всяка мярка, която накърнява неговото ръководство, суверенитет и независимост на съдебната му система ", завършва изявлението.


Според американския държавен секретар Антъни Блинкън докладът говори сам за себе си. По думите му предприетите от Вашингтон стъпки са важни за "прекалибрирането на отношенията" с Рияд.  Държавният секретар посочи също така, че администрацията прави преглед на сделките за продажба на американско оръжие на Саудитска Арабия, като целта е да се увери, че те отиват за отбраната на кралството, а  не за воденето на настъпателни операции.


Междувременно Великобритания обяви, че продължава да повдига въпроса за убийството на Джамал Кашоги при ангажиментите си със саудитското правителство. От външното министерство в Лондон определят смъртта на журналиста като "ужасно престъпление".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 27.02.2021 13:38

    Борисов е готов да играе танца със сабите в подкрепа на Салман !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на